Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την ημέρα της γενικής απεργίας

Με την απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ξεκινούν οι κινητοποιήσεις που κορυφώνονται αύριο με τη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, το οποίο είναι προγραμματισμένο να ψηφιστεί μέσα στον Δεκέμβριο.

Στην απεργία συμμετέχουν εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα ενώ η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση προγραμματίζεται για τις 11 αύριο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Κινητοποιήσεις την ίδια μέρα έχει εξαγγείλει και το ΠΑΜΕ.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι λειτουργοί μέσης εκπαίδευσης αλλά και οι ναυτικοί- με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμείνουν αύριο δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αρχίζουν από σήμερα τις κινητοποιήσεις τους και στις 12 προγραμματίζουν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Όλες οι δομές δημόσιας  υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας ενώ οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συμμετέχουν και στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης.

Σε αποχή προσανατολίζονται οι δικηγόροι.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συμμετέχουν στην απεργία άλλοι με 24ωρη συμμετοχή κι άλλοι με στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα αύριο:

- οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

- οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Όλα τα δρομολόγιά σε τρένο και προαστιακό ακυρώνονται ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα του μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας έως αεροδρόμιο.

Αναλυτικά τα δρομολόγια που ματαιώνονται είναι τα εξής:

Τετάρτη 02/12/2015

Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αθηνών τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 600, 601
Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας - Θεσσαλονίκης τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 743, IC 85
Μεταξύ Πειραιώς - Αθηνών - Αφιδνών - Χαλκίδας - Αφιδνών - Αθηνών - Πειραιώς τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 2540,12540, 12545, 2545
Μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Δικαίων - Αλεξανδρούπολης το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 90
Μεταξύ Λάρισας - Βόλου - Λάρισας τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 2576 ,2577

Πέμπτη 03/11/2015

Όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου. Τα Διεθνή δρομολόγια στο ελληνικό τμήμα θα γίνουν με λεωφορεία.
Οι αμαξοστοιχίες 600, 601 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Παρασκευή 04/12/2015

Στο τμήμα γραμμής μεταξύ Φλώρινας-Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82 και τμήμα γραμμής μεταξύ Δικαίων-Αλεξανδρούπολης το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 91.

Στάση εργασίας και στον προαστιακό Θεσσαλονίκης

Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 17:00 έως και τις 22:00 θα πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) σήμερα Τετάρτη με αποτέλεσμα να ματαιωθούν ή να τροποποιηθούν δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Θεσσαλονίκης και στο τμήμα μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας – Φλώρινας.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών του προαστιακού σιδηρόδρομου που ματαιώνονται είναι τα εξής:

Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Λάρισας - Θεσσαλονίκης τα δρομολόγια του Προαστιακού Θεσσαλονίκης, 2594, 2598, 3590, 2597, 2599, 3593
Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας - Θεσσαλονίκης τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 739, 743, I/C 85, 3744.
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.