Μέλη του “Ρουβίκωνα” εισέβαλαν στο (πρώην) σπίτι του Γερμανού πρέσβη

Αναρχικοί, μέλη της συλλογικότητας “Ρουβίκωνας”, εισέβαλαν στις 5.30 το απόγευμα στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής εκδήλωσης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, περίπου 20 άτομα προσέγγισαν, ξαφνικά, την οικία στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και ανήρτησαν στον υψηλό φράχτη ένα πανό με το σύνθημα “Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες - Ανοίξτε τα σύνορα” που υπογράφεται από την αναρχική συλλογικότητα “Ρουβίκωνας”.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση σκαρφάλωσαν στον φράχτη και μπήκαν στο προαύλιο του σπιτιού, όπου πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα υπέρ των προσφύγων. Οι ίδιοι τράβηξαν και βίντεο, το οποίο ανάρτησαν στο διαδίκτυο.

Οι συμμετέχοντες εγκατέλειψαν στο σημείο το πανό όταν εμφανίστηκε η αστυνομία και απομακρύνθηκαν. Ωστόσο, από την ΕΛ.ΑΣ. μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί επτά προσαγωγές υπόπτων.

Όπως διευκρινίζουν πάντως αστυνομικές πηγές, ο Γερμανός πρέσβης εδώ και μήνες έχει μετακομίσει σε άλλο σπίτι, σε άλλη περιοχή. Ωστόσο, επειδή η κατοικία ανήκει στην Γερμανική πρεσβεία, το κτίριο έχει αστυνομική φρουρά και συγκεκριμένα έναν αστυνομικό στην είσοδο.

Επτά άτομα που προσήχθησαν από την Αστυνομία, εξετάζονται στην ΓΑΔΑ.