Στον ανακριτή διαφθοράς για μίζες στα Κορνέτ ο Δαφέρμος

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον ανακριτή διαφθοράς βρίσκεται ο έμπορος όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος ο οποίος καλείται να αντικρούσει βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν  μίζα ύψους 3 εκατομμυρίων για τα εξοπλιστικά Κορνέτ με αποδέκτη τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα.

Οι πληροφορίες θέλουν τον επιχειρηματία να ζήτησε από τον ανακριτή νέα προθεσμία η οποία όμως δεν του δόθηκε με αποτέλεσμα να απολογηθεί σήμερα.

Το χορό των απολογιών άνοιξε ο γιός του επιχειρηματία αλλά και ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου των εταιριών του , που είναι επίσης κατηγορούμενοι.

Οι δικαστικές αρχές ακολούθησαν τα ίχνη του χρήματος στο δρόμο που τους «έδειξε» ο Αντώνης Κάντας με τις απολογίες τους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους και καλείται να δώσει εξηγήσεις ο κ. Δαφέρμος είναι μια επιταγή 800.000 δολαρίων και ένα έμβασμα 980.000.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι το αποτέλεσμα της έρευνας που έκαναν οι αρχές της Ελβετίας και της Αυστρίας μετά από σχετικό αίτημα δικαστικής συνδρομής της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εταιρία «Σκόρπιονς» του κ. Δαφέρμου φέρεται να  έφυγε  επιταγή ύψους 800.000 δολαρίων προς δεύτερη  εταιρία η οποία όπως  εικάζεται από τις αρχές  ανήκει στον ίδιο. Στη συνέχεια το συγκεκριμένο ποσό κατέληξε σε λογαριασμό του Αντώνη Κάντα στην UBS στην Ελβετία.

Ο ίδιος ο Αντώνης Κάντας είχε ισχυριστεί ενώπιον της δικαιοσύνης πως είχε λάβει και ένα μεγάλο ποσό σε μετρητά, ωστόσο, δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι τα 3 εκατομμύρια για τα οποία μιλά είναι μάλλον υπερβολικά.
Από τις απαντήσεις των δικαστικών συνδρομών , πάντως, προκύπτει , σύμφωνα με πληροφορίες, η ύπαρξη δυο επιταγών των 800.000 δολαρίων.

Η πρώτη φέρει ημερομηνία 17-2-2002 και φεύγει από την εταιρία του επιχειρηματία αλλά, σύμφωνα με την υπεράσπιση, ο αποδέκτης είναι άγνωστος. Η δεύτερη επιταγή φέρει  την ίδια ημερομηνία και ποσό αλλά δεν φεύγει από την εταιρία Δαφέρμου αλλά από άγνωστη πηγή και καταλήγει σε λογαριασμό του Αντώνη Κάντα.

Οι αρχές εντόπισαν και ένα έμβασμα 980. 000 που καταλήγει στον Αντώνη Κάντα και συγκεκριμένα σε λογαριασμό τον οποίο ο ίδιος έδωσε στην ανάκριση ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για χρήματα που του έδωσε ο επιχειρηματίας ως μίζα για τα Κορνέτ.