Μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Φώναζαν, ελάτε ρε κότες να σας σφάξουμε

Λεπτό προς λεπτό περιέγραψε το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ο φίλος του Παύλος Σεϊρλής καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου. Ο μάρτυρας μίλησε για όσα έζησε τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβίου του 2013 καθώς ήταν μέλος της παρέας του αδικοχαμένου μουσικού και επέμεινε πως η παρέας τους δεν είχε προηγούμενα με την Χρυσή Αυγή.
"Είναι μια οργάνωση τρελών που θέλουν να δολοφονούν ανθρωπους με αντίθετες  απόψεις από αυτούς. Αν δεν εισαι μαζί τους είσαι εχθρός τους.
Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η εθνικότητα, ούτε η θρησκεία.Το μόνο που θέλουν ειναι να φιμώνουν τις φωνές μας" είπε ο μάρτυρας και συνέχισε
"Ειναι απόγονοι των ναζί ,  το λέω με βεβαιότητα. Απο τους συμβολισμούς τους, τους χαιρετισμούς τους. Κινούνται σαν ενας στρατούς. Οι ίδιοι λένε οτι είναι σπορά τους".
Ο Παύλος Σειρλής καταθέτοντας αναγνώρισε με βεβαιότητα στα πρόσωπα συγεκριμένων κατηγορουμένων μέλη της ομάδας που τους επιτέθηκε εκείνο το βράδυ.

"Μέσα στην καφετέρια αναγνώρισα τους Άγγο και Τσαλική. Έξω από την καφετέρια αναγνώρισα  το Μιχάλαρο, μου έκανε μάλιστα εντύπωση και το τατουάζ του. Στο αυτοκινητο του Ρουπακιά, έχω αναγνωρίσει τις κατηγορούμενες Μπαξεβανάκη και Σκαρπέλη, κάθονταν στο πίσω κάθισμα. Την ώρα της επίθεσης αναγνώρισα τον Αναδιώτη. Είναι άτομα που δεν μπορούν να σου φύγουν από το μυαλό.

Εισαγγελέας: Θεωρείται πως ήταν προσχεδιασμένο;
Μάρτυρας : Θεωρώ πως ναι.
Εισαγγελέας: Η εντολή ποια ήταν δηλαδή;
Μάρτυρας: Να δεχτούμε επίθεση όλοι.
Εισαγγελέας: Όχι να δολοφονήσουν.
Μάρτυρας: Όταν πας να επιτεθείς με οπλισμό δεν πας να χαιδέψεις αυτιά, πας για να κάνεις κακό.

Η μοιραία συνάντηση

Ο Παύλος Σειρλής αναφέρθηκε στο ραντεβού που είχε το βράδυ της δολοφονίας με τον Πάυλο Φύσσα για να δουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα . Όπως είπε χαρακτηριστικά την ώρα που έμπαιναν στην καφετέρια
"Είδαμε κάποιο κύριο που φορούσε μαύρη μπλούζα και ειχε ένα τατουάζ να βγαίνει από το " Κοράλι". Σε κοντινή απόσταση απο το τραπέζι μας καθόταν μια παρέα τριών ατόμων . Υπήρχε έντονη κινητικότητα , πολλά τηλέφωνα , βλέμματα χωρίς όμως τότε να τα συνδέσω με κάτι. Έστελναν και έπαιρναν μηνύματα ...."

" Όταν  ολοκληρώθηκε ο αγώνας βγήκαμε απο την καφετέρια . Ήμασταν 10 άτομα. Βλέπουμε μπροστά στα αυτοκίνητα μας τέσσερα άτομα , το ένα έφερε ένα ρόπαλο στα χέρια του.
Ήταν μαυροφορεμένοι κάποιοι φορούσαν παντελόνια παραλλαγής. Διέκρινα ενα ρόπαλο ή καδρόνι"

Ο μεσολαβητής

Ο μάρτυρας περίεγραψε το πρόσωπο που έπαιξε τον ρόλο του διαμεσολαβητή λίγο πριν τη δολοφονία  λέγοντας πως "εμφανίστηκε ενας μικρόσωμος κύριος και μας είπε ότι ειναι αστυνομικός και μας ζήτησε  να απομακρυνθούμε για να μην γίνει φασαρία. Του είπαμε ότι θελουμε να πάρουμε τα αυτοκίνητα μας και δεν  θέλαμε φασαρία  . Είχε  οικειότητα μαζί τους πήγε σε εκείνους και μέτα ήρθε σε εμάς " . Ο κ. Σειρλής  κατέθεσε πως εκεινη τη στιγμή εμφανίστηκε
 μια ομάδα ΔΙΑΣ και ενα ασημί αυτοκίνητο ." Ο οδηγός μας  ρωτά που ειναι η Κεφαληνίας και ο Παύλος του λέει , "εδώ είναι αδελφέ". Οδηγός ήταν ο Ρουπακιάς και στη θέση του συνοδηγού ενας κουρεμένος άνδρα "

"Ελάτε ρε κότες, ελάτε να σας σφάξουμε"

Ξαφνικά, όπως είπε ο μάρτυρας , εμφανίστηκαν "30-40 άτομα , μαυροφορεμένα , κρατούσαν  κράνη στα χέρια , ρόπαλα και άρχισαν να μας κυνηγάνε ".
"Ελάτε ρε κότες, ελάτε να σας σφάξουμε" φώναζαν απο την Κεφαληνίας
Έφαγα ένα χτύπημα με κράνος....
Είχαμε μείνει μαζί με τον Παύλο συνολικά επτά άτομα. Τις κοπέλες τις είχαμε διώξει δευτερόλεπτα πριν την επίθεση.
Πάνω στην επίθεση αρχίσαμε όλοι να τρέχουμε . Κατάφεραν να απομονώσουν τον Παύλο , μετά εμένα αλλά κατάφερα να ξεφύγω. Είδα ένα όχημα να μπαίνει αριστερά στην Λαμπράκη. Τρέχοντας καταφέραμε να κρυφτούμε σε μια πιλοτή . Ο Παύλος έχει μείνει μόνος και σε κοντινή απόσταση ο Μελαχρινοπουλος . Οι υπόλοιποι κυνηγημένοι έχουμε φύγει στα στενά και  μας κυνηγούν με μηχανές.
Είδα  ότι άνοιξε η πόρτα από το αυτοκίνητο αλλά δεν βλέπω ποιος βγαίνει".

"Στο αστυνομικό τμήμα μαζί με τον δολοφόνο του Παύλου..."

Συνεχίζοντας την αφήγηση του ο μάρτυρας είπε πως βγήκαν απο τη πιλοτή όπου είχαν κρυφτεί όταν ήρθε η ομάδα ΔΙΑΣ.
"Πήγαμε στους αστυνομικούς και είπαμε οτι μας κυνηγήσαμε και κρύφτηκαμε. Μας έβαλαν χειροπέδες και στη συνέχεια με δυο περιπολικά μας πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί τους ζητήσαμε να μην μας βάλουν σε χώρο μαζί με άτομο απο την άλλη ομάδα.
Μας έβαλαν με ενα κύριο που αποδείχτηκε οτι ήταν ο δολοφόνος του Παύλου. Ήταν συνέχεια με το κινητό στο χέρι και αντάλασσε μηνύματα. Μας είπε οτι ειναι περαστικός ." Δεν πιστεύω να νομίζεται οτι είμαι με αυτούς" ,είπε. Οταν χτύπησε το τηλέφωνο και μας είπαν για ο θανατο του Παύλου εκείνος σηκώθηκε , χτύπησε την πόρτα και ζήτησε να τον πάρουν απο το χώρο.
Έχω μάθει οτι οταν κρυφτήκαμε στα πίσω στενά ο Μελαχρινοπουλος είδε το Ρουπακιά να μαχαιρώνει τον Παύλο".

"Έδωσε εντολή ο Λαγός"

Ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση έιπε πως δεν ξέρει για ποιο λόγο δέχτηκαν την επίθεση καθώς δεν είχαν έρθει σε καμία αντιπαράθεση . "Δεν ξέρω γιατί έγιναν όλα αυτά. Εγω ξέρω οτι πήραν εντολή απο το Λαγό. Έδωσε εντολή στον πυρηνάρχη της Νίκαιας Πατέλη" είπε υπογραμμίζοντας ς

"Κανεις δεν κινείται ατομικά σε επίθεση. Εκτελούν εντολές και πάντα είναι οπλισμένοι. Το τάγμα εφόδου είναι μια ομάδα που επιτίθεται μετά απο εντολές. Δεν κινούνταν χωρίς εντολή απο το Λαγό ή κάποιον πιο πάνω , όλα είναι αλυσίδα.
Έχω μάθει οτι ενημερώθηκαν απο μηνύματα του Πατέλη για να πάνε στην Τοπική οργάνωση. Απο αυτό που έζησα καταλαβαίνω οτι οπλιστηκαν και ήρθαν στο χώρο αποφασισμένοι για όλα.
Ήταν προσχεδιασμένη η επίθεση . Η εντολή ήταν να δεχτούμε όλοι επίθεση. Είχαν όπλα άρα δεν πάνε για να χαϊδέψουν αυτιά , πας για να κανεις κακό"

Δεν κατέθεσε η αδελφή του Παύλου Φύσσα

Η αδελφή του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη,  δεν κατέθεσε τελικά να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου . Μέσω του συνηγόρου της οικογένειας κατάθεσε στο δικαστήριο ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με την οποία βρίσκεται
σε κατάσταση λοχείας και δέχεται ψυχολογική πίεση. Η κατάθεση της Ειρήνης Φύσσα διεκόπη την περασμένη Τρίτη όταν η γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία την ώρα που βρισκόταν στη βήμα του μάρτυρα.