Βίντεο-ντοκουμέντο για τη δράση της ΧΑ: “Ό,τι κινείται, σφάζεται”

Το φως της δημοσιότητας είδε σήμερα ένα αποκαλυπτικό βίντεο από τη δράση της Χρυσής Αυγής, στο οποίο εμφανίζεται ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης να δίνει εντολές για ενέργεια της Χρυσής Αυγής και να λέει χαρακτηριστικά: “Ό,τι κινείται, σφάζεται”.

Το βίντεο που δημοσίευσε η “Εφημερίδα των Συντακτών” και σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων περιλαμβάνεται στη δικογραφία για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, προέρχεται από συνεδρίαση στα γραφεία της Τ.Ο. Νίκαιας και σε αυτό ακούγεται ο Γιώργος Πατέλης να δίνει οδηγίες για δράση σε εκκλησία.

Όπως ξεκαθαρίζει, η επίθεση θα τελεστεί μόνο κατόπιν εντολής της ηγεσίας του κόμματος και συγκεκριμένα του Λαγού.

“Θα πάμε σαν πραγματικοί πολίτες... καθόλου Χρυσή Αυγή, ειδικά και τέτοια. Θα πάμε για να ψωνίσουμε”, ακούγεται να λέει ο Πατέλης και παρακάτω συμπληρώνει: “Εγώ θα το θέσω το θέμα να πάμε σαν Χρυσή Αυγή, να καθαρίσουμε εκεί πέρα τον τόπο. Απλά σαν ασφάλεια ρε παιδί μου”.

Ο ίδιος περιγράφει πώς θα γίνει η δράση: “Να πάμε κάποια άτομα στην εκκλησία με πολιτικά, τα οποία θα περιφρουρούμε. Να κάνουμε ότι ψάλλουμε, να αγοράσουμε και τέτοια. Και μόλις δούμε το ΟΚ κάτι έχει γίνει, θα φύγει από εδώ πέρα μία ομάδα, 20-30 ατόμων, η οποία θα είναι τούμπανο, από όλα και θα καθαρίσουμε την Παναγίτσα. Δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ό,τι κινείται, σφάζεται”.

Δείτε το βίντεο: