Δεν θα ισχύσει το 23% στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Τη συγκρότηση επιτροπής για την παρακολούθηση του έργου της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τη μη εφαρμογή του μέτρου της επιβολής 23% ΦΠΑ στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, σε πρώτη φάση, καθώς το συγκεκριμένο μέτρο επανεξετάζεται, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), το οποίο συνεδρίασε την Κυριακή.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε, επίσης, να διερευνηθεί η κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ εγκρίθηκαν και οι βασικές κατευθύνσεις του προσχεδίου του προϋπολογισμού που κατατίθεται αύριο, Δευτέρα, στη Βουλή.
 
Ειδικότερα το ΚΥΣΟΙΠ αποφάσισε:

1. Συγκροτείται επιτροπή για την παρακολούθηση του έργου της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Ταμείου Εγγυήσεων Καταθέσεων και Επενδύσεων.

2. Το μέτρο της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση επανεξετάζεται, με στόχο τη δικαιότερη εφαρμογή του. Ως πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση αποφασίστηκε η μη εφαρμογή του στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

3. Το Υπουργείο Οικονομικών θα διερευνήσει, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τρόπους κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στην ειδική αγωγή.

4. Εγκρίθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις του προσχέδιου του προϋπολογισμού για το 2016, το οποίο συντάχθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και θα κατατεθεί αύριο, Δευτέρα, στη Βουλή.