Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για την τρόικα – “Αστακός” το Χίλτον

Πρωτοφανή είναι τα μέτρα ασφαλείας για τους εκπροσώπους της τρόικας και το Χίλτον – όπου θα μείνουν τελικά- θυμίζει φρούριο. Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί θα κυκλοφορούν με πολιτικά εντός του ξενοδοχείου, ενώ περιμετρικά οι αστυνομικές δυνάμεις θα είναι εμφανείς και ισχυρές.

Πάνω από 300 αστυνομικοί, αντιτρομοκρατική, ΕΚΑΜ και ελικόπτερα θα ελέγχουν κάθε διαδρομή των θεσμών, που θα κινούνται κυρίως μεταξύ του ξενοδοχείου και του Γενικού Λογιστήριου του Κράτους, στην Κάνιγγος. 

Ήδη 54 τεχνοκράτες βρίσκονται στην Αθήνα ενώ τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να φθάσουν και τα "μεγάλα κεφάλια":  ο Γερμανός Ράσμους Ρέφερ - διάδοχος του επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΚΤ Κλάους Μαζούχ - ο Ινδός Ρίσι Γκογιάλ του ΔΝΤ και από την ΕΕ ο Ιρλανδός Ντέκλαν Κοστέλο, που αντικατέστησε πέρυσι τον Μάιο τον Ματίας Μορς. 

χθες αργά το βράδυ έγινε στην Κατεχάκη η τελευταία μεγάλη σύσκεψη για τις λεπτομέρειες του επιχειρησιακού σχεδίου το οποίο προβλέπει αυστηρά μέτρα ασφαλείας για το ξενοδοχείο που θα διαμένουν αλλά και για τις μετακινήσεις τους.

Επίσης , υπάρχουν σενάρια για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι αστυνομικοί σε περίπτωση διαμαρτυριών ή άλλων κινητοποιήσεων από ακτιβιστές.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, έχουν δοθεί ήδη εντολές το επιχειρησιακό σχέδιο να εκτελείται με διακριτικότητα και η επιχείρηση να γίνεται όσο το δυνατόν λιγότερο αντιληπτή.