Ο “Πίου” εξηγεί μέσα από την φυλακή γιατί έγινε βαποράκι

Την πρώτη συνέντευξη μέσα από την φυλακή έδωσε ο γνωστός “Πίου”, μετά τη σύλληψή του για διακίνηση 1,3 κιλών ηρωίνης μέσα στο στομάχι του στο Ελ. Βενιζέλος την περασμένη εδβομάδα.

"Λυπάμαι που έφτασα εδώ. Ντρέπομαι αφάνταστα για ό,τι έγινε" δήλωσε μέσω του δικηγόρου του ο 38χρονος Νιγηριανός Ιζουάννα Τζόελ Ανίνο, που έφτασε με το “εμπόρευμα”στην Αθήνα από την Ουγκάντα, μέσω Κωνσταντινούπολης.

Με συνέντευξή του στο «Εθνος», μέσα από τη φυλακή, ο Πίου δηλώνει συντετριμμένος για το κακό που έκανε στην οικογένεια του. Ο Τζόελ στην απολογία του επικαλέστηκε την απόλυτη φτώχεια που βίωναν και στην εφημερίδα δήλωσε: "Θα μας έκοβαν το ρεύμα. Θα μας έκαναν έξωση. Αισθανόμουν άχρηστος που δεν μπορούσε να προσφέρω στην οικογένεια μου". 

Στην απολογία του, όπως την δημοσιεύει το Έθνος, ο "Πίου" (το "μαύρο πιστόλι" της διαφήμισης) είπε: "Πριν από λίγο καιρό, κάποιος γνωστός από τη Νιγηρία με πήρε τηλέφωνο και μου πρότεινε να μεταφέρω ναρκωτικά μέσα στο στομάχι μου από την Ουγκάντα κι ότι για τη μεταφορά θα μου έδινε 3.000 ευρώ. Αφού αρχικά αρνήθηκα, στη συνέχεια κι έπειτα από σκέψη και λόγω της δύσκολης κατάστασής μου δέχτηκα". 

Αφού ο Τζόελ δέχτηκε κι επικοινώνησε με τον φίλο του, εκείνος του έστειλε χρήματα για να ταξιδέψει και να τον βρει. "Μου έστειλε 1.500 ευρώ για εισιτήρια. Πριν από δέκα μέρες περίπου αναχώρησα για την Ουγκάντα, όπου με παρέλαβε ένας Πακιστανός εκ μέρους του γνωστού μου από τη Νιγηρία, με οδήγησε σε κάποιο ξενοδοχείο και την τελευταία βραδιά πριν αναχωρήσω μου έφερε τα ναρκωτικά, τα οποία και κατάπια", είπε.