ΥΠΑΠΕΝ: Ένταση των ελέγχων για “πειραγμένες” αντλίες καυσίμων

Ένταση των ελέγχων για "πειραγμένες" αντλίες καυσίμων στα πρατήρια ζητά το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με επείγουσα εγκύκλιο που στάλθηκε σήμερα στις Περιφέρειες. Οι έλεγχοι αφορούν τόσο τις αντλίες βενζίνης όσο και τους διανομείς υγραερίου με αφορμή, όπως επισημαίνεται, την ιδιαιτέρως αυξημένη διακίνηση καυσίμων που παρατηρείται στα πρατήρια υγρών καυσίμων της χώρας το τελευταίο διάστημα.

"Προκειμένου να προστατευθεί το καταναλωτικό κοινό από τυχόν ελλιποβαρή παράδοση καυσίμου, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την εντατικοποίηση των διενεργούμενων, από τις υπηρεσίες σας ελέγχους, σχετικά με τη σύννομη λειτουργία των αντλιών υγρών καυσίμων αλλά και των διανομέων υγραερίου (lpg) των πρατηρίων καυσίμων της χωρικής σας αρμοδιότητας", τονίζεται στην εγκύκλιο του ΥΠΑΠΕΝ.

Στις αντλίες υγρών καυσίμων θα ελέγχεται, "η εντός των επιτρεπόμενων ορίων ποσοτική παράδοση στον καταναλωτή, η ορθή σφράγιση των μετρητών, καθώς και η διακίνηση καυσίμου εντός του συστήματος παρακολούθησης εισροών-εκροών".

Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά τους διανομείς υγραερίου, θα ελέγχεται η εντός των επιτρεπόμενων ορίων ποσοτική παράδοση στον καταναλωτή, όταν διατίθεται ο κατάλληλος εξοπλισμός, και σε κάθε περίπτωση η συμμόρφωση του διανομέα με την έγκριση κυκλοφορίας του (σήμανση, σφράγιση, διασφάλιση της πρόσβασης στα μετρολογικά δεδομένα).