Συνελήφθη ο εκπρόσωπος του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο

Εκτακτη σύσκεψη των εμπλεκομένων υπουργείων και φορέων για να εκτιμηθεί το περιστατικό της πυρκαγιάς στο ιδιωτικό κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ) στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, έγινε σήμερα στο στο υπουργείο ΠΑΠΕΝ. 

Εκτός από τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν για το τοξικό νέφος στην περιοχή, ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης άφησε υπόνοιες για ύποπτο εμπρησμό και δήλωσε ότι συνελήφθη ο εκπρόσωπος της επιχείρησης. 

Για το θέμα, ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: 

«Ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή από την Πυροσβεστική οι έρευνες σε βάθος και προς πάσα κατεύθυνση, για να διερευνηθούν οι αιτίες της πυρκαγιάς. Οι φωτιές δεν ανάβουν μόνες τους, οι φωτιές ανάβουν είτε από αμέλεια, είτε από εγκληματική δραστηριότητα.

Δεν αποκλείουμε τίποτα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Οι έρευνες είναι σε βάθος και ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε συμπεράσματα. 

Να σημειώσουμε ότι, το εργοστάσιο αυτό έχει καεί τρεις φορές τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν είναι η πρώτη φορά που καίγεται. Τα τελευταία τρία χρόνια είχαμε τρεις μεγάλες πυρκαγιές στο εργοστάσιο. Και όπως με έχουν πληροφορήσει, κατά σύμπτωση μετά από κάθε μεγάλη πυρκαγιά μεγαλώνουν και τα στρέμματα του εργοστασίου. Δεν θέλω με αυτό να συνάγετε κάποιο συμπέρασμα. Το αναφέρω ως πραγματικό γεγονός. 

Θα υπάρξει έρευνα σε βάθος. Θα εντοπιστούν οι υπεύθυνοι, να είστε βέβαιοι. Και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Διότι, πρέπει να δοθεί ένα μεγάλο και ισχυρότατο μήνυμα, ιδιαίτερα σε μια περιοχή η οποία έχει πολλά εργοστάσια και στα οποία πρέπει να υπάρξει φροντίδα να μην έχουμε τέτοιες καταστάσεις

Ήδη έχει γίνει μια σύλληψη από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και την Αστυνομία Περιβάλλοντος. Ο συλληφθείς βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, ήτανε εκπρόσωπος της επιχείρησης στο συγκεκριμένο χώρο. Οι προσπάθειες να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης συνεχίζονται και νομίζω ότι θα έχουμε αποτελέσματα. Η έρευνα είναι συνεχής και διεισδυτική. Οι ιδιοκτήτες δεν παρουσιάστηκαν και αναζητούνται.

Όπως σας είπα, η τιμωρία θα είναι παραδειγματική. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι υπεύθυνοι της πυρκαγιάς να μην αποκαλυφθούν και να έχουν τις ανάλογες συνέπειες.»