Διακινούσαν παράνομα στο διαδίκτυο επικίνδυνο σκεύασμα για αδυνάτισμα

Υπόθεση παράνομης διακίνησης και διάθεσης, μέσω διαδικτύου, μη εγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος, το οποίο υποσχόταν απώλεια κιλών σε μικρό χρονικό διάστημα εξιχνίασε η από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελίες ανθρώπων που ξεγελάστηκαν και το αγόρασαν.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, σε διάφορες ιστοσελίδες του διαδικτύου, διαφημιζόταν σκεύασμα που υποσχόταν γρήγορη απώλεια κιλών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι παθόντες, αφού πείστηκαν για την υποτιθέμενη ακίνδυνη δράση του σκευάσματος, προέβησαν στην παραγγελία του. Μετά από την κατανάλωσή του, όμως, παρουσιάστηκαν σε πολλούς από αυτούς ανεπιθύμητες ενέργειες.

Παράλληλα, μία γυναίκα κατήγγειλε ότι γινόταν παράνομη χρήση φωτογραφιών της, στις οποίες απεικονιζόταν με τέλειες σωματικές αναλογίες, ως δήθεν αποτέλεσμα της χρήσης του συγκεκριμένου σκευάσματος.

Έπειτα από αλληλογραφία με το αρμόδιο τμήμα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας, προέκυψε ότι η παρουσίαση, διακίνηση και πώληση του συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος γινόταν παράνομα. Αμέσως ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έρευνας. Ακολούθησε ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία, μετά από αλληλογραφία με τις αρμόδιες διαχειρίστριες εταιρίες καθώς και με παρόχους σχετικών υπηρεσιών διαδικτύου, εντόπισε τους διαδικτυακούς ιστότοπους, μέσω των οποίων, διαφημιζόταν και διακινείτο το παράνομο σκεύασμα. 

Ταυτοποιήθηκε, ότι ο τρόπος και η διανομή του παράνομου σκευάσματος, πραγματοποιείτο από εταιρία που εδρεύει στο Δουβλίνο και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος του ιδιοκτήτη της εταιρίας, με έδρα την Ιρλανδία.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες.