Λήστεψε τράπεζα αλλά συνέχισε να πληρώνεται 5 χρόνια από το Δημόσιο!

Υπάλληλος δημοσίου οργανισμού που συνελήφθη το 2010 για ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Ρόδου, καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη, όμως για πέντε χρόνια έπαιρνε κανονικά το 50% του μισθού του. 

Κλιμάκιο του επιθεωρητή δημόσιας Διοίκησης έφερε στην επιφάνεια την υπόθεση. 

Σύμφωνα με το Έθνος, το 2003 ο συγκεκριμένος άνθρωπος διορίστηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ ως οδηγός. Εφτά χρόνια αργότερα πήρε άδεια, αλλά δεν εμφανίστηκε όταν αυτή έληξε.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ επικοινώνησε με τον πατέρα του υπαλλήλου ο οποίος ενημέρωσε ότι ο γιος του κρατείται με την κατηγορία της ένοπλης ληστείας σε τράπεζα. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ επικοινώνησε με την εισαγγελία και ενημερώθηκε ότι ασκήθηκε δίωξη. 

Στη συνέχεια ο υπάλληλος τέθηκε σε αργία και αυτό σημαίνει ότι έπαιρνε το 50% του μισθού του. 

Το 2011 το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης επτά ετών και του αφαίρεσε τα πολιτικά του δικαιώματα για τρία χρόνια. 

Μετά την κατάθεση έφεσης ο υπάλληλος αποφυλακίστηκε αναμένοντας τη δίκη σε δεύτερο βαθμό. Ο υπάλληλος ζήτησε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να επανέλθει στο πόστο του και η νομική υπηρεσία αποφάσισε να μείνει σε αργία και να παίρνει το 50% του μισθού του... Ωστόσο δεν κινήθηκε καμία πειθαρχική διαδικασία εναντίον του και ο μισθός πληρωνόταν κανονικά.