Αναστέλλεται η απεργία της ΥΠΑ – Κανονικά οι πτήσεις το τριήμερο

Αναστέλλεται η προγραμματισμένη 48ωρη απεργία για το διήμερο της Κυριακής 31 Μαΐου και Δευτέρας 1 Ιουνίου που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυο πλευρές έλαβε τέλος με τους εργαζόμενους στην ΥΠΑ να κάνουν λόγο «για ένα εποικοδομητικό διάλογο με τον υπουργό» στην προσπάθεια για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της δημόσιας ΥΠΑ και των κρατικών αεροδρομίων.

«Όπως δημόσια τοποθετήθηκε ο κ. υπουργός, υπάρχει πράγματι οικονομική ασφυξία στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζομένων, τα οποία αφορούσαν την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας. Δήλωσε δε ότι θα παρέμβει προς το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευχέρεια στη ροή των χρημάτων προς την ΥΠΑ, όπως ούτως η άλλως πρέπει να συμβαίνει για όλα της τα έσοδα που προέρχονται από την υπέρπτηση και τα τέλη αεροδρομίων, σύμφωνα με τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς για την ανταποδοτικότητα των τελών αυτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΣΥΠΑ.

«Όσον αφορά δε στην άμεση αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων, θα διατεθούν 9 εκατ. ευρώ περίπου, για συντηρήσεις και αντικατάσταση συστημάτων ηλεκτρονικών και ηλεκτομηχανολογικών. Μετά τα παραπάνω, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα και στο επιβατικό κοινό και αφουγκραζόμενοι την ανησυχία όλων των παραγόντων του τουρισμού και των τοπικών κοινωνιών, αναστέλλουμε την προκηρυχθείσα 48ωρη απεργία για 31/5 και 1/6/15, σαν ένα ελάχιστο δείγμα γραφής των εργαζομένων στην ΥΠΑ» σημειώνουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωση και καταλήγουν:

«Περιμένουμε από τον κ. υπουργό να συνεχίσει τον εποικοδομητικό διάλογο με την Ομοσπονδία και να μη μας διαψεύσει, σε μια κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της Δημόσιας ΥΠΑ και των κρατικών αεροδρομίων, για το καλό της χώρας και της εθνικής οικονομίας και μόνο».