Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν οι ταχυδρόμοι της Αθήνας

Στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιούν οι ταχυδρόμοι Αθήνας και νομού Αττικής, ζητώντας άμεσες προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων κενών, προκειμένου να πάρουν τις καλοκαιρινές τους άδειες.

Το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «διάλυση στον τομέα της διανομής» σημειώνοντας πως εάν δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις το καλοκαίρι θα περνά ο ταχυδρόμος μια φορά στις δέκα μέρες, σε περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Ειδικότερα, το Σωματείο ζητά την άμεση πρόσληψη 581 διανομέων πανελλαδικώς που αποφάσισε το ΔΣ του ΕΛΤΑ για την κάλυψη των κενών τομέων στην διανομή και την πρόσληψη υπαλλήλων για χορήγηση κανονικών αδειών 2015 με αντικατάσταση (πλήρη και σωστή αναπλήρωση).

«Η ευθύνη είναι διαχρονική και βαραίνει τη διοίκηση, η οποία με την πολιτική που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια οδήγησε στη κατάσταση για άλλη μία φορά οι Ταχυδρόμοι να μην μπορούν να πάρουν τις καλοκαιρινές τους άδειες», καταγγέλλουν οι ταχυδρόμοι σε ανακοίνωσή τους. Και δηλώνουν ότι οι δικαιούμενες κανονικές άδειες επί σειρά ετών δεν χορηγούνται σύμφωνα με τον υπηρεσιακό προγραμματισμό καταστρατηγώντας έτσι όρους Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, σχετικών αποφάσεων της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά κυρίως παραβιάζοντας κατάφωρα τη σχετική εργατική νομολογία.

Τέλος, επισημαίνουν πως τα υφιστάμενα κενά στη διανομή, αλλά και τα νέα τα οποία δημιουργούνται μέρα με την ημέρα, όχι μόνο έχουν επιβαρύνει την ποιότητα των ταχυδρομικών υπηρεσιών αλλά και έχουν κάνει την εργασιακή καθημερινότητα των ταχυδρόμων αφόρητη.