Η Βίκυ καλωσόρισε τον Άκη με κόκκινο γεράνι και ένα φιλί

Με ένα κόκκινο γεράνι και ένα φιλί καλημέρισε η Βίκυ Σταμάτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη τους για τις "χρυσές μίζες" των εξοπλιστικών.

Η μεταγωγή της συζύγου του πρώην υπουργού καθυστέρησε καθώς από λάθος η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στην Ευελπίδων αντί του Εφετείου όπου σήμερα εξετάζεται η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της.

Ο ψυχίατρος Β. Φωτόπουλος ο οποίος παρακολουθεί τη Βίκυ Σταμάτη καταθέτοντας στο δικαστήριο περιέγραψε την κατάσταση στην οποία τον Δεκέμβριο του 2013 έφτασε στο Δρομοκαίτειο. " Ήταν με μείζονα κατάθλιψη, έντονη αυτοκαταστροφική τάση και διάφορες διαταραχές της πάθησης όπως στη συμπεριφορά , το συναίσθημα, τον ύπνο, το φαγητό". Ο μάρτυρας υπογράμμισε ότι η κατηγορούμενη έχει μικροφοβία γεγονός που την κάνει να έχει δύσκολη επαφή με το περιβάλλον καθώς δεν επιτρέπει σε κανένα να την αγγίξει.

Πρόεδρος: Μένοντας  δήλαδή στη φυλακή επιδεινώνεται η κατάσταση της;
Μάρτυρας: ¨Έχει  αυτοκαταστροφικές  τάσεις με συγκεκριμένο αυτοκτονικό σχέδιο. Έχει ενοχές απέναντι στο παιδί της. Είναι προσωπικότητα  πολύ σχολαστική, πολλές φορές δεν θέλει να βλέπει το παδί της σε συγκεκριμένες συνθήκες.
Έχει εκρήξεις θυμού και οργής, υπάρχει συναισθηματική αστάθεια. Τους τελευταίους τρεις μήνες υπάρχει πλήρη στασιμότητα στην εξέλιξη της . Υπάρχουν εκρήξεις θυμού και οργής με αποτέλεσμα η ζωή της να είναι δύσκολη

Πρόεδρος: Για όλους δεν είναι δύσκολο;
Μάρτυρας: Υπάρχει πυρήνας αυτοκτονικός, εδώ.
Πρόεδρος: Τι θα αλλάξει αν πάει σπίτι;
Μάρτυρας: Η επαφή με το παιδί θα είναι σημαντικός παράγοντας και θα αλλάξει την παρορμητικότητα της.
Πρόεδρος: Το ότι έφυγε εσείς πως μπορείτε να το εξηγήσετε;
Μάρτυρας: Δεν είχε καμία λογική εξήγηση.
Πρόεδρος: Γιατί έφυγε από το ψυχιατρείο;
Μάρτυρας: Η γνώμη μου είναι πως ήταν  μια παρορμητική πράξη, αυτοκαστροφική.
Πρόεδρος: Έφυγε για κάποιο λόγο ;
Μάρτυρας: Η μόνη εξήγηση που έδωσε ήταν ότι ήθελε να δει το παιδί
Πρόεδρος: Λέτε ότι θα μετριαστούν τα φαινόμενα;
Μάρτυρας: Ναι
Πρόεδρος: Δεν μπορείτε να περιορίσετε όλες αυτές τις παθήσεις;
Μάρτυρας: Όσο μπορούμε έχουμε εξαντλήσει τα περιθώρια . Το γεγονός ότι είναι νοσηλευόμενη και κρατούμενη δεν βοηθάει.  Εκτιμώ ότι η περαιτέρω παραμονή στο Δρομοκαίτειο δεν βοηθά στην βελτίωση της υγείας της.

Ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη Φραγκίσκος Ραγκούσης υπογράμμισε πως οι συνθήκες στο Δρομοκαίτειο δεν είναι κατάλληλες για να βλέπει το παιδί της ενώ όπως είπε η ίδια έχει δεχτεί επιθέσεις από άλλους ασθενείς. " Το μόνο που θυμάμαι ειναι ότι ασθενής της πέταξε ένα γάλα στο κεφάλι" απάντησε ο γιατρός.

Λίγο νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών που έχει επιβληθεί στον κατηγορούμενο Γιώργο Σαχπατζίδη, για λόγους υγείας.