Newsweek: Αβοήθητη η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία λόγω… καυσίμων

Ένα ζοφερό σενάριο για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την προστασία της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος απέναντι σε μια ενδεχόμενη τουρκική επίθεση περιγράφει δημοσίευμα του Newsweek.

Σύμφωνα με αυτό η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να προστατευθεί απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα επειδή τα οικονομικά δεινά που αντιμετωπίζει έχουν αποδυναμώσει της ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το περιοδικό Newsweek φιλοξενεί αποκλειστικές δηλώσει του ειδικού στα στρατιωτικά καθηγητή της Παντείου, Κώστα Κολιόπουλου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής,

"Η Τουρκία είναι ο λόγος που έχουμε πολύ μεγάλες Ένοπλες Δυνάμεις. Και τώρα η Τουρκία έχει αντιληφθεί μία αλλαγή στην ισορροπία Δυνάμεων. Η αύξηση των δραστηριοτήτων τους στο Αιγαίο είναι μια προσπάθεια να μας φθείρουν".

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 31 μέρες του Μαρτίου μόνο δεν υπήρξαν παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, αναφέρει το δημοσίευμα και συμπληρώνει ότι στις 20 Μαρτίου, 12 τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο όχι λιγότερο από 38 φορές.

"Ο Κολιόπουλος ο οποίος διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Στρατό αναφέρει ότι ενώ οι περικοπές της κυβέρνησης επηρέασαν το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, εντούτοις το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να προμηθευτούν με καύσιμα.

"Η Τουρκία γνωρίζει ότι εάν συνεχίσει τις παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα, αλλά χωρίς καύσιμα ή καλά συντηρημένο εξοπλισμό η Ελλάδα ξέρει ότι δεν θα μπορεί να τρομάξει τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ", επισημαίνεται στο δημοσίευμα.