Αρνείται να βγει από τη φυλακή η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου

Την συμπαράσταση της στην προφυλακισμένη φίλη του γιου της  δηλώνει η Αθηνά Τσάκαλου με την κίνηση της να αρνείται να βγει από τη φυλακή παρά την χθεσινή απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου που άναψε το πράσινο φως για την αποφυλάκισης της με περιοριστικούς όρους.
 
Η 60χρονη , η οποία φέρεται να φιλοξενούσε στο σπίτι της την Αγγελική Σπυροπούλου, πρωταγωνίστρια στην υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού, αρνείται να καταβάλει την χρηματική εγγύηση των 10.000 ευρώ που της έχει επιβληθεί ως εγγύηση ξεκαθαρίζοντας ότι θα το πράξει μόνο στην περίπτωση που ανοίξει η πόρτα της φυλακής και για την σύντροφο του γιου της ο οποίος είναι καταδικασμένος για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς. 

Νέα αίτηση αποφυλάκισης 

Χθες το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης της 25χρονης συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου κρίνοντας πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αφεθεί ελεύθερη. Οι συνήγοροι της, ωστόσο, επανήλθαν σήμερα με νέα αίτηση άρσης της προσωρινής της κράτησης. Όπως αναφέρει στο αίτημα της η νεαρή κατηγορούμενη "Σε κανένα σημείο δεν προκύπτει άλλου είδους σχέση ή συνεργασία με τα υπόλοιπα άτομα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ούτε βέβαια κάποια παράνομη συμπεριφορά μου. Αντιθέτως συγκατηγορούμενοί μου είναι ο σύντροφός μου Γεράσιμος Τσάκαλος με τον οποίο έχω υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης και ο αδελφός του Χρήστος με τους οποίους εντάχθηκα στην ίδια οργάνωση κατά το κατηγορητήριο» και συνεχίζει. 
 
"Η ίδια στην απολογία μου ενώπιον Σας ανέφερα ακριβώς τον τρόπο που γνώρισα τον σύντροφό μου ως φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όποτε είχε επισκεπτήριο τον επισκεπτόμουν στην φυλακή και ουδέποτε είχα ανάμειξη σε παράνομες δραστηριότητες ούτε ο σύντροφός μου, μου ζήτησε κάποια συνδρομή, αφού σίγουρα δεν θα ήθελε να με εμπλέξει σε κάτι που θα διακινδύνευε την ζωή ή την ελευθερία μου. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στην ογκωδέστατη δικογραφία που να δείχνει έστω με την μορφή των ενδείξεων συμμετοχή μου στην οργάνωση που είναι μέλος ο σύντροφός μου".