Διαμαρτυρίες για τα δικαιώματα των ζώων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με πολλά πλακάτ, πανό, πρωτότυπες μορφές διαμαρτυρίας, φυλλάδια ευαισθητοποίησης και ενημέρωση του κοινού από τηλεβόα, διοργανώθηκε σήμερα στο Μοναστηράκι η δεύτερη (η πρώτη ήταν πέρσι τέτοια εποχή) πανελλαδική διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των ζώων. Αντίστοιχη εκδήλωση, την ίδια ώρα, διοργανώθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος των διοργανωτών, που προέρχονται από ακτιβιστικές οργανώσεις κατά της κακοποίησης των ζώων, είναι η διαμαρτυρία να επεκταθεί σε όλο και περισσότερες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου και να πάρει τη μορφή θεσμού.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στη διαμαρτυρία διεκδικούν την παύση της εκμετάλλευσης και της κακοποίησης των ζώων, όπως συμβαίνει στις βιομηχανικές μονάδες κρέατος, γάλακτος και αυγών, στη βιομηχανία της γούνας, στην αλιεία, τα εργαστήρια πειραματόζωων, τα καταστήματα πώλησης ζώων για κατοικίδια, τους ζωολογικούς κήπους, τα δελφινάρια, τους ιπποδρόμους κ.α.

“Είμαι κάποιος. Δεν είμαι κάτι”, “Κάποιες κραυγές δεν ακούγονται”, “Αν τα σφαγεία είχαν γυάλινους τοίχους, θα ήμασταν όλοι χορτοφάγοι”, είναι κάποια από τα συνθήματα-αρχές των ομάδων που κινητοποιούνται κατά της κακοποίησης, με κάθε τρόπο, των ζώων.

Πηγή φωτογραφιών: zoosos.gr