Το DNA του Βαγγέλη Γιακουμάκη βρέθηκε πάνω στο μαχαίρι

Το σενάριο της αυτοκτονίας του άτυχου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη ενισχύουν τα αποτελέσματα των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα.

Όπως μεταδίδει το epiruspost.gr, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πάνω στο μαχαίρι με το οποίο ο άτυχος σπουδαστής φέρεται να έκοψε τις φλέβες του βρέθηκε μόνο το δικό του DNA. Την ίδια ώρα που στα ρούχα του σπουδαστή από το Ρέθυμνο εντοπίστηκαν μεγάλες "αόρατες" κηλίδες αίματος.

Επίσης από τις αναλύσεις που έγιναν στο χώμα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για το ίδιο με αυτό του σημείου όπου εντοπίστηκε νεκρός. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν φαίνεται να προκύπτει και εμπλοκή δεύτερου ατόμου κάτι που θα παρέπεμπε σε εγκληματική ενέργεια. To γεγονός αυτό ενισχύει το σενάριο της αυτοκτονίας που από την πρώτη στιγμή φαινόταν να είναι και το πλέον πιθανό.

Το πόρισμα από το εγκληματικό της ΕΛ.ΑΣ θα διαβιβαστεί πιθανότατα τη Δευτέρα στην Ασφάλεια Ιωαννίνων και στον Εισαγγελέα προκειμένου να συμπληρώσει το δύσκολο παζλ της υπόθεσης αυτής.

Παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις που διενεργεί ο Καθηγητής Ιατροδικαστικής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης. Όσα στοιχεία έχουν προκύψει μέχρι τώρα δεν ανατρέπουν τα αρχικά, ωστόσο η πλήρης εικόνα θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση των αναλύσεων.

Τα αποτελέσματα αυτά θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά και για τις αρχές που διενεργούν τη σχετική έρευνα αλλά και για την κοινωνία, καθώς είχαν καλλιεργηθεί επί μακρόν κι από πολλές πλευρές διάφορα σενάρια.