Διαψεύδεται ότι ανοίγουν τα κέντρα κράτησης μεταναστών την Τετάρτη

Σημαντικές αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική επιφέρει αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, το οποίο ωστόσο διαψεύδεται κατηγορηματικά από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι αλλοδαποί που εισέρχονται στη χώρα δεν θα συλλαμβάνονται, αλλά θα τους δίνεται χαρτί παραμονής για ένα μήνα, αν θέλουν να φύγουν. Εάν θέλουν να παραμείνουν, θα τους δίνεται άδεια παραμονής 6 μηνών. Δε διευκρινίζεται, ωστόσο, τι θα γίνεται μετά την παρέλευση του 6μήνου, καθώς για το θέμα αυτό αναμένεται νεώτερη διαταγή.

Παράλληλα, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, αύριο Τετάρτη ανοίγουν τα κέντρα κράτησης σε όλη την Ελλάδα και οι αλλοδαποί θα αφήνονται ελεύθεροι με εξάμηνη άδεια, εκτός αν βαρύνονται με ποινικά αδικήματα.

Τα παραπάνω προβλέπονται, σύμφωνα πάντα με το ΣΚΑΪ, σε έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, που εστάλη σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες με άμεση ισχύ.

Σκληρή απάντηση από την κυβέρνηση

"Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; Ό, τι και να είναι αυτή η Ανακοίνωση για τα Κέντρα κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας", αναφέρει σε λιτή ανακοίνωσή του το υπουργείΟ Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, διαψεύδοντας τις πληροφορίες.

Σαμαράς: "Απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική απόφαση"

Για απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική απόφαση έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς.

"Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα", τόνισε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη.

"Δυστυχώς οι χειρότερες προβλέψεις μας επαληθεύονται. Τους καλούμε να ανατρέψουν αμέσως την ανεύθυνη αυτή απόφαση", καταλήγει στη δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς.