Συλλαλητήρια παντού “με χιόνια, με βροχή” για το αποψινό Eurogroup!

Συγκεντρώσεις τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διοργανώνονται σήμερα το απόγευμα στα πλαίσια υποστήριξης των ελληνικών θέσεων στο έκτακτο Eurogroup.

Με κεντρικό σύνθημα "ενάντια στους εκβιασμούς των δανειστών" διοργανώνονται απόψε, χιλιάδες πολίτες αναμένεται να βρεθούν παρά το τσουχτερό κρύο σε Σύνταγμα και Λευκό Πύργο.

Μάλιστα, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 18:00, δηλαδή την ώρα που έχει προγραμματιστεί το Eurogroup.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα είναι "Ανάσα αξιοπρέπειας σε όλη την Ελλάδα" και οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής μέσω του Facebook.

Να σημειωθεί ότι Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα την περασμένη εβδομάδα πήραν μέρος περίπου 8.000 άνθρωποι. Ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν και σε άλλες πόλεις.

Στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν:

"Την Πέμπτη στείλαμε ένα πρώτο μαζικό μήνυμα απέναντι στους εκβιασμούς. Συνεχίζουμε. Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.

Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες".

"Ήρθε η ώρα" προσθέτουν "να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε".

Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου (ώρα 18:00) και θα ακολουθήσει συλλαλητήριο στον Λευκό Πύργο.

Συγκεντρώσεις υποστήριξης και στο εξωτερικό

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται όμως σήμερα και στο εξωτερικό, έπειτα από κινητοποίηση ομογενεών σε Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Οι ομογενείς ζητούν από τους ευρωπαίους πολίτες να δώσουν το "παρών" σε συγκέντρωση συμπαράστασης, που οργανώνουν απόψε στις 16:30 στην είσοδο του κτιρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη.

Ακόμη, συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στην Ιταλία, την Κύπρο, την Πορτογαλία, καθώς και στη Βρέμη της Γερμανίας, ενώ το Σαββατοκύριακο θα γίνουν συγκεντρώσεις στο Λονδίνο, το Άμστερνταμ, το Εδιμβούργο και τις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι Έλληνες και Αυστριακοί συγκεντρώθηκαν έξω από την καγκελαρία της Αυστρίας, τη Δευτέρα, κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη χώρα για την συνάντηση με τον Βέρνερ Φάιμαν.

Εκδήλωση συμπαράστασης και στην Κύπρο

Εκδήλωση συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό πραγματοποιείται στις 6 το απόγευμα, έξω από το Σπίτι της Ευρώπης στη Λευκωσία.

Την εκδήλωση, που αποτελεί και διαμαρτυρία για τις πολιτικές λιτότητας στην Κύπρο, διοργανώνει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων Πολιτών Κύπρου, οργάνωση που συστάθηκε για να προσφέρει εξυπηρέτηση των περίπου 40.000 Ελλαδιτών μεταναστών στην Κύπρο.

Κόμματα τα αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι ανακοίνωσαν ότι θα παραστούν στην συγκέντρωση και κάλεσαν τους πολίτες να δώσουν δυναμικά το παρόν τους.
Η εκδήλωση θα επαναληφθεί και την Κυριακή, εν όψει της συνεδρίασης της Ευρωομάδας την επομένη (16/2/2015) στις Βρυξέλλες.