“Η λιτότητα δεν αρκεί, μήπως να κάνουμε την Ελλάδα… αβίωτη;”

“Οι Ευρωπαίοι ηγέτες διέταξαν την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ηλιόλουστο κλίμα της, τις αμμουδερές παραλίες της και τη γενικότερη ομορφιά της”. Όχι, δεν είναι κάποια παράλογη απαίτηση των δανειστών της χώρας, αλλά ένα σατιρικό κείμενο της ιστοσελίδας The Daily Mash, που ειδικεύεται στο να δημοσιεύει ψεύτικες ειδήσεις, τις οποίες μερικές φορές κάποιοι παίρνουν στα σοβαρά!

Σύμφωνα με το κείμενο “η χώρα, που χρωστά δισεκατομμύρια στην ΕΕ, το ΔΝΤ και το satsumaloans.co.uk, υποστηρίζει ότι ακολουθεί τους κανόνες της λιτότητας, τη στιγμή που παραμένει πεισματικά ένα όμορφο μέρος να είναι κανείς”.

Το δημοσίευμα επικαλείται μάλιστα και δηλώσεις κάποιου... Τζούλιαν Κουκ, που παρουσιάζεται ως διευθυντής του ΔΝΤ, και αναφέρει: “Πέντε χρόνια αφού συμφώνησαν σε περικοπές σε όλους τους πιθανούς τομείς, οι Έλληνες μπορούν ακόμα να λιάζονται στον ήλιο πριν κολυμπήσουν στο Αιγαίο ακόμα και ενώ είναι άνεργοι, ή μάλλον ειδικά όταν είναι άνεργοι”.

“Η Βρετανία και η Γερμανία ξεχωρίζουν σε παραγωγικότητα στην Ευρώπη επειδή ακριβώς είναι ελεεινά μέρη, όπου μπορεί να περάσεις όλη τη μέρα σε ένα γραφείο απλά επειδή είναι φρικτά έξω”, εξηγεί ο... Τζούλιαν Κουκ, και συνεχίζει: “Έχει χορηγηθεί στους Έλληνες μία εννεάμηνη παράταση για την αποπληρωμή δανείων, με τον όρο να τσιμεντώσουν τις παραλίες, να γεμίσουν τη θάλασσα με απόβλητα και να κυκλώσουν τη χώρα σε ένα γκρίζο σύννεφο. Το ίδιο ισχύει και για την Ισπανία και την Ιταλία, που πρέπει να κάνουν τις χώρες τους πολύ, πολύ λιγότερο ευχάριστα μέρη για να είναι κανείς, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες”.

Μάλιστα, στο κείμενο καταγράφεται και η... αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα: “Οι διαμαρτυρίες του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι στην πραγματικότητα οι ελληνικοί χειμώνες είναι βροχεροί και κρύοι απορρίφθηκαν από ένα ευρωπαϊκό κοινό που πηγαίνει εκεί κάθε Αύγουστο, όταν είναι πάντα υπέροχα”!