«Να μη χαθεί ανθρώπινη ζωή»

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, για τις πλημμύρες από την κακοκαιρία, κυρίως στην Ήπειρο και ειδικότερα στην Άρτα.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλη Παπαγεωργίου και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη, για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές που πλήττονται, ενώ μίλησε και με τον αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Βασίλη Ψαθά, ειδικότερα για τον νομό Άρτας, όπου έχουν εκκενωθεί τέσσερα χωριά.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, ενώ έδωσε εντολή να φύγει αμέσως κλιμάκιο του υπουργείο Υποδομών από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού από την Αθήνα τα οποία θα εξετάσουν όλα τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, μεταξύ των οποίων και το ιστορικό Γεφύρι της Άρτας καθώς και το τι μπορεί να γίνει με το Γεφύρι της Πλάκας που κατέρρευσε. Τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές.

«Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των συμπολιτών που δοκιμάζονται στον πλευρό των πλημμυροπαθών. Είναι γεγονός ότι είχαμε πρωτοφανή φαινόμενα με πολύ μεγάλο όγκο υδάτων. Το ευτύχημα είναι ότι λειτούργησε η κρατική μηχανή και δεν είχαμε απειλή ανθρώπινης ζωής και ελπίζω να μην υπάρξει μέχρι τέλους», είπε ο πρωθυπουργός.

Το πρωθυπουργό συνοδεύουν και συμμετέχουν στη σύσκεψη οι υπουργοί Εσωτερικών και Δημόσιας Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι αναπληρωτές υπουργοί Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.