ΒΙΝΤΕΟ: Συντριβή ελληνικού F-16 στην Ισπανία – 10 νεκροί

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από το τραγικό δυστύχημα με ελληνικό F-16, το οποίο συνετρίβη στο αεροδρόμιο του Αλμπαθέτε, στην Ισπανία, κατά τη διάρκεια νατοϊκής άσκησης.

Οι τελευταίες πληροφορίες από τα ισπανικά μέσα κάνουν λόγο για 10 νεκρούς και 13 τραυματίες, ενώ άγνωστο παραμένει ποια είναι η κατάσταση των δύο χειριστών του ελληνικού F-16.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ισπανίας άφησε να εννοηθεί πριν από λίγο ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να γίνει ακόμη βαρύτερος. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί δέκα νεκροί και 13 τραυματίες, όμως ο ίδιος επεσήμανε ότι οι επτά εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, πέντε σε σοβαρή κατάσταση, ενώ μόνον ο ένας πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκε.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το ελληνικό F-16 συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσής του από το αεροδρόμιο του Αλμπαθέτε, προσκρούοντας πάνω σε άλλα αεροσκάφη.

Το F-16 της 341 Μοίρας της 111ης πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο είχε μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση του Λος Γιάνος στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, συμμετέχοντας στην 1η εκπαιδευτική σειρά Αέρος για το 2015 του προγράμματος τακτικής ηγεσίας (Tactical Leadership Programme) που διεξάγεται στην ισπανική βάση από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου.

Για το σκοπό αυτό μεταστάθμευσαν στην ισπανική βάση άλλα 3 αεροσκάφη F-16 Block 50 και κλιμάκιο 41 ατόμων.