Ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα ο Χριστόδουλος Ξηρός;

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική έρευνα στο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχει οπλισμός, εκρηκτικά αλλά και αποτυπώματα και DNA που μπορούν να δείξουν με ποιους ανθρώπους είχε διασυνδέσεις ο καταζητούμενος τρομοκράτης και ποιοι είναι αυτοί που τον βοήθησαν να παραμείνει άφαντος για έναν ολόκληρο χρόνο, μετά την άδεια που είχε λάβει από το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στη μονοκατοικία όπου κρυβόταν ο Χριστόδουλος Ξηρός αστυνομικοί έχουν εντοπίσει επτά καλάσνικοφ, τσουβάλια με τσιμέντο και άμμο, καθώς και κομμάτι από αντιαρματικό RPG, στοιχεία που ενισχύουν τις εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο καταζητούμενος τρομοκράτης σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο... αγνώριστος Χριστόδουλος Ξηρός, με βαμμένα ξανθά μαλλιά και μούσι, προφανώς για να μην μπορεί να αναγνωριστεί εύκολα, συνελήφθη το μεσημέρι στην Ανάβυσσο, χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση, αν και ήταν οπλισμένος με πιστόλι.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, ο αρχηγός της αστυνομίας, Δημήτρης Τσακνάκης, εμφανίστηκε εξαιρετικά φειδωλός για τα στοιχεία της έρευνας, αρκούμενος να πει ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός έφερε πιστόλι χωρίς σειριακό αριθμό με 13 σφαίρες στο γεμιστήρα και μία σφαίρα στη θαλάμη, γεγονός που δείχνει ότι ήταν σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή για συμπλοκή.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσο υπάρχουν πληροφορίες για χτύπημα, το οποίο φέρεται να ετοίμαζε ο Ξηρός, ο κ. Τσακνάκης απέφυγε να απαντήσει, σημειώνοντας ωστόσο ότι “δεν πιστεύουμε ότι ο Ξηρός δεν ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα”.

Παράλληλα, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ σημείωσε ότι οι έρευνες που έχουν ξεκινήσει στο εσωτερικό της κατοικίας που είχε νοικιάσει ο Ξηρός πιθανότατα θα διευρυνθούν και σε άλλες περιοχές.