Έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα – Πότε βελτιώνεται ο καιρός

Έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται από το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αττική, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, τα οποία κατά διαστήματα θα ενταθούν.

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Μάλιστα οι άνεμοι ευνοούν και την μεταφορά σκόνης στα νότια.

Στην Αττική θα πέσουν βροχές και καταιγίδες αλλά από το βράδυ θα βελτιωθεί ο καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά του νομού και θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς κελσίου.

Βελτίωση του καιρού από την Πέμπτη

Καλές καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες μόνο στο Ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά, περιμένουμε για την Πέμπτη. Τα φαινόμενα πρώτα στο Αιγαίο και κατόπιν στα δυτικά σταδιακά θα σταματήσουν, ενώ στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 18 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 11 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 13 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι με γρήγορη εξασθένηση.

Στην Αττική

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε την Πέμπτη. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι με γρήγορη εξασθένηση.

Στην Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση στο weather.gr