Σταματά την απεργία πείνας και δίψας ο Νίκος Ρωμανός

Σταματά την απεργία πείνας και δίψας ο Νίκος Ρωμανός, μετά την αλλαγή της διάταξης στην τροπολογία για το περίφημο "βραχιολάκι" εκ μέρους του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Τη λήξη της απεργίας πείνας και δίψας του 21χρονου, επιβεβαίωσε στο news.gr o κ. Χρήστος Τσάμης, διοικητής στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.
 
Σύμφωνα, πάντως, με μαρτυρίες του περιβάλλοντος Ρωμανού, από το πρωί της Τετάρτης δεν έχει λάβει κανένα υγρό και δεν έχει κουράγιο ούτε να συντάξει κείμενο, λόγω της εξάντλησής του.

Η τροπολογία έγινε ομόφωνα δεκτή από το σώμα του Κοινοβουλίου, χωρίς, τελικά, ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της Ζωής Κωνσταντοπούλου απέσυρε. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για "νίκη της δημοκρατίας" και "νίκη του κοινοβουλευτισμού" και εξήγησε στην Ολομέλεια ότι αντιλαμβάνεται ότι οι προϋποθέσεις που τίθενται στην τροπολογία, πληρούνται από τον Νίκο Ρωμανό και άρα, μπορεί να φορέσει το "βραχιολάκι". Κατόπιν τούτου, ζήτησε και η ίδια από το Νίκο Ρωμανό να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας.

Τι λέει η τροπολογία για το "βραχιολάκι"

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά τη διόρθωση Αθανασίου στη διάταξη της τροπολογίας.