Ο Δεκέμβριος μπήκε με βροχές, αφρικανική σκόνη και υγρασία

Συννεφιά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με βροχές από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά, αυξημένη υγρασία, διατήρηση της αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες χαρακτηρίζουν τη Δευτέρα.

Πιο πυκνές θα είναι στην Αττική οι αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι αρχικά μικρής έντασης άνεμοι, τη νύχτα θα γίνουν νότιοι. Η θερμοκρασία έως τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Τη νύχτα υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και ασθενείς βροχές κυρίως το βράδυ. Οι ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα φθάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από τους 11 έως τους 13 βαθμούς.

Στη Θράκη και τη Μακεδονία προβλέπεται συννεφιά με βροχές μικρής έντασης κατά διαστήματα και τις πρωινές ώρες περιορισμένη ορατότητα. Η θερμοκρασία σε πτώση, κυρίως στα ανατολικά τμήματα, δεν θα ξεπεράσει στη Θράκη τους 11 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 βαθμούς.

Οι άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ και στα βορειότερα, βορειοανατολικοί

Στην Πελοπόννησο ο καιρός τις πρωινές ώρες θα είναι γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα συννεφιάσει και τη νύχτα θα βρέξει. Στην ατμόσφαιρα και πάλι αφρικανική σκόνη. Η θερμοκρασία έως τους 22 βαθμούς.

Όλα τα νέα για τον καιρό στο weather.gr.