Οι ανακοινώσεις Περιστέρη για την Αμφίπολη

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι νέες ανακοινώσεις από την επικεφαλής των αρχαιολογικών ανασκαφών της Αμφίπολης, Κατερίνα Περιστέρη, η οποία θα μιλήσει στις 11 το πρωί του Σαββάτου στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού στην Αθήνα.

Η κ. Περιστέρη αναμένεται να παρουσιάσει τα νεώτερα αποτελέσματα των ανασκαφικών εργασιών στο λόφο Καστά, ενώ για πρώτη φορά θα εμφανιστούν μαζί της όλοι οι συνεργάτες της διεπιστημονικής ομάδας που εργάστηκε στο μεγαλοπρεπές μνημείο της Αμφίπολης. Αναμένεται ακόμα να δώσει στοιχεία για όλο το χρονικό διάστημα που διήρκεσαν οι ανασκαφές στον τύμβο Καστά από το 2012 έως και σήμερα, αναλύοντας τα ευρήματα τα οποία εντοπίστηκαν εκεί.

Από την πλευρά του, ο Μ. Λεφαντζής, αρχιτέκτονας ο οποίος συμμετείχε στις ανασκαφές, θα αναλύσει τη σχέση του Λέοντα της Αμφίπολης με το ταφικό μνημείο, δίνοντας παράλληλα στοιχεία για τους λόγους που οδήγησαν στην απομάκρυνσή του από το μνημείο σε σχέση με τη στατικότητα του οικοδομήματος.

Επίσης, ο Δημήτρης Εγγλέζος, Πολιτικός Μηχανικός, θα μιλήσει για το ρόλο του Πολιτικού Μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά, παρουσιάζοντας τις στερεωτικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν σε συνδυασμό με αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων.

Η συνέντευξη αυτή έρχεται μία εβδομάδα μετά από εκείνη του υπουργού Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, ο οποίος είχε μιλήσει για τις παραστάσεις στα επιστύλια, και δεν είναι καθόλου απίθανο να μας επιφυλάσσει ακόμα μία έκπληξη...