Αναβολή της εκδίκασης κατά Λαυρεντιάδη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Για τις 5 Δεκεμβρίου διεκόπη η εκδίκαση της υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος φέρεται ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονία και έκρηξης του ξενοδόχου Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη.
 
Μπορεί η δίκη να διεκόπη ωστόσο η ανατροπή για την υπόθεση έχει έρθει από την κίνηση του επιχειρηματία, που διατηρεί ξενοδοχεία στην Κρήτη, όταν τον περασμένο Φεβρουάριο δήλωσε στην ανακρίτρια που χειριζόταν την υπόθεση και ενώ ακόμη ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ήταν προσωρινά κρατούμενος ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.
 
 «Είναι ευνόητο ότι λόγω της σύγχυσης στην οποία βρισκόμουν , των αφόρητων πόνων και της βαριάς φαρμακευτικής αγωγής στην οποία υποβαλλόμουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, και του φόβου για τη ζωή μου και την σωματική ακεραιότητα   οικείων μου , παρεισέφρησαν ακουσίως εσφαλμένες εκτιμήσεις ή κρίσεις στις καταθέσεις μου σχετικά με τον κ .Λαυρεντιάδη… Κοιτώντας ξανά με ηρεμία τα γεγονότα, μετά από όλο αυτό το χρονικό διάστημα και επιχειρώντας να συνθέσω όσα δεδομένα είναι γνωστά σε εμένα τόσο πριν όσο και μετα την επίθεση,  οφείλω και έναντι της συνείδησής μου να τονίσω, ότι είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο κ .Λαυρεντιάδης δεν είχε ούτε έχει οποιονδήποτε λόγο να με εχθρεύεται αφού ούτε διαφορές είχαμε, ενώ και πριν και μετά από την επίθεση ουδέποτε δέχτηκα οιαδήποτε απειλή εξ αυτού και του περιβάλλοντός του…. Γιαυτό οφείλω να δηλώσω  ενώπιον σας ότι πιστεύω ότι είναι αθώος της σε βάρος μου εγκληματικής ενέργειας.. Εν κατακλείδι εκφράζω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου , την απόλυτη βεβαιότητα για την μη ανάμειξη του κ.Λαυρεντιάδη στην σε βάρος μου εγκληματική ενέργεια ….και δηλώνω πως ουδεμία αξίωση έχω ή διατηρώ εναντίον του…» 
Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη ο οποίος και σήμερα  βρέθηκε στο Δικαστήριο προκειμένου να επαναλάβει τις θέσεις του.
 
Ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης απουσίαζε από το δικαστήριο , αφού τον εκπροσωπούσαν οι δικηγόροι  Θαν. Βαρλάμης και Νικ. Κωνσταντόπουλος ενώ από την πρώτη στιγμή είχε αρνηθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση. Η δίκη του διεκόπη αφού δήλωσε αποχή για λόγους ευπρέπειας η πρόεδρος του δικαστηρίου που γνώριζε έναν εξ των συνηγόρων των άλλων κατηγορουμένων).
 
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο Λαυρεντιάδης φέρεται να έδωσε εντολή για την απόπειρα σε βάρος του Ανδρεαδάκη λόγω προσωπικών διαφορών που φέρεται να είχε με το θύμα . Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, πλην του Λαυρεντιάδη είναι άλλα έξι πρόσωπα, πέντε άντρες μεταξύ των οποίων ένας 44χρονος πυροσβέστης και μία 27χρονη γυναίκα.Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο Λαυρεντιάδης ανέθεσε τον Μάιο του 2012 σε έναν από τους εμπλεκόμενους, έναν 49χρονο, να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου», έναντι τιμήματος 50.000 ευρώ.
 
O  Λαυρεντιάδης  Λαυρεντιάδης, σύμφωνα με τη δικογραφία, εμφανίσθηκε στην υπόθεση με βάση την ανάλυση κλήσεων, να είναι ο κάτοχος του τηλεφώνου με αριθμό 6978-302… που φέρεται να ανήκει σε 27χρονο από το Μπαγκλαντές (!), να στέλνει τρία γραπτά μηνύματα σε έναν από τους φυσικούς αυτουργούς της παράδοσης του δέματος-βόμβα, την ώρα που καταγράφηκε η εγκληματική ενέργεια.
- Η κεραία από την οποία εξέπεμπε το κινητό αυτό που πραγματικός κάτοχός του φέρεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ότι ήταν ο κ. Λαυρεντιάδης, έδινε σήμα από κεραία κοντά στην περιοχή που έγινε η έκρηξη βόμβας. Σημειώνεται ότι ο 41χρονος επιχειρηματίας εκείνη την περίοδο (Ιούνιος 2012) ήταν ελεύθερος και προφυλακίσθηκε για το σκάνδαλο της Proton Bank στις 14 Δεκεμβρίου 2012.
 
Οι  συνηγόροί του, όμως, υποστήριξαν ενώπιον του δικαστηρίου ότι «η κατηγορία στηρίχτηκε σε συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ και βρίσκονται μέσα σε ψηφιακούς δίσκους (cd). Επιλέχθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν δε αποσπασματικά  φράσεις και όχι το σύνολο όπως θα έπρεπε  ενώ στη δικογραφία δεν υπάρχει απομαγνητοφωνημένο το πλήρες κείμενο των συνομιλιών. Ζητήσαμε αρχές Νοεμβρίου που αναλάβαμε τη δικογραφία να γίνει απομαγνητοφώνηση για να μπουν όλα στη δικογραφία αλλά η αστυνομία απάντησε πως από τα 250 CD δεν μπορούν να ανοίξουν τα 152. Το γεγονός αυτό προκαλεί απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας».
Το θέμα θα τεθεί και πάλι στη νέα συνεδρίαση του δικαστηρίου.