Ξανά στο εδώλιο για το θάνατο φαντάρου από ηλεκτροπληξία

Το εδώλιο του Πενταμελούς Αναθεωρητικού Δικαστηρίου "έδειξε» ο Άρειος Πάγος στους τρεις αξιωματικούς οι οποίοι είχαν κριθεί αθώοι για το θάνατο από ηλεκτροπληξία φαντάρου στο Στρατόπεδο Μακεδονομάχων στην Κοζάνη, στις 18 Αυγούστου του 2008.

Ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 1047/2014 απόφασή του αναίρεσε την απόφαση με την οποία  οι τρεις στρατιωτικοί είχαν αθωωθεί από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, κρίνοντας ότι είναι αντιφατική και δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Υπεύθυνοι για το σύστημα υγιεινής και ασφαλείας ήταν οι τρεις αξιωματικοί, οι οποίοι βρέθηκαν και στη θέση του κατηγορούμενου, καθώς τους είχαν ανατεθεί καθήκοντα επιθεωρητών και με αυτή την ιδιότητα πραγματοποιούσαν ελέγχους στις κτιριακές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου.

Σύμφωνα με το ιστορικό της απόφασης  του Αρείου Πάγου οι  εμπλεκόμενοι στρατιωτικοί δεν είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση πάνω σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός στρατιώτης βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα που έκανε μπάνιο, λόγω προβλήματος στο σύστημα κεντρικής γείωσης ηλεκτρικού ρεύματος, από άγνωστη  αιτία.