Γερμανός φοιτητής: Ήμουν στο έδαφος και συνέχιζαν να με χτυπούν

Αίσθηση προκαλεί η περιγραφή του Γερμανού φοιτητή ο οποίος καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στη Διεθνή Αμνηστία για την αναίτια βία που υπέστη, όπως υποστηρίζει.

Ο Γερμανός φοιτητής, που βρίσκεται στην Ελλάδα με το πρόγραμμα Erasmus, αναφέρει: “Ήταν ήσυχα, αλλά μέσα σε λίγα λεπτά το μέρος ήταν γεμάτο [διαδηλωτές και αστυνομικούς]... Θέλαμε να πάμε σπίτι, αλλά οι δρόμοι που παίρναμε κανονικά είχαν κλείσει από την αστυνομία και τους φοβόμασταν, επειδή πριν από λίγες εβδομάδες τους είχαμε δει να χτυπούν έναν άνδρα που είχαν συλλάβει... Ψάξαμε για άλλους δρόμους, αλλά και αυτοί ήταν κλειστοί, και ξαφνικά ακούσαμε θορύβους, υπήρχαν εκρήξεις και λάμψη. Τρέξαμε σε έναν άλλο δρόμο, μέχρι που συνειδητοποιήσαμε ότι και αυτός ήταν κλειστός από την αστυνομία. Έχασα τους φίλους μου και στάθηκα σε μία γωνία, ελπίζοντας ότι η αστυνομία δε θα με έβλεπε”.

Κατόπιν, περιγράφει τη στιγμή του ξυλοδαρμού του: “Είδα κάποιους αστυνομικούς να με κοιτάζουν και σήκωσα τα χέρια μου για να δείξω ότι δεν είχα όπλα... Μετά, πέντε με έξι αστυνομικοί ήρθαν προς το μέρος μου και άρχισαν να με χτυπούν με τα γκλομπ τους... Ήμουν ξαπλωμένος στο έδαφος, και συνέχιζαν να με χτυπούν, και ούρλιαζα από τον πόνο. Μετά με άφησαν, καθόμουν σε εμβρυακή στάση και μετά κάποιοι άλλοι αστυνομικοί ήρθαν απλά για να με ξαναχτυπήσουν... Δεν είχα όπλα, δεν ήμουν απειλή για κανέναν, δεν είχα καλυμμένο το πρόσωπό μου, δεν τους προκάλεσα με κανέναν τρόπο... Αυτό που με κάνει τόσο θυμωμένο είναι ότι προσπαθούσαν να χτυπήσουν το πρόσωπό μου συνέχεια... Θα μπορούσαν εύκολα να είχαν καταστρέψει την όρασή μου...”.

Όπως αναφέρει ο Γερμανός φοιτητής στην Διεθνή Αμνηστία, μετά τον ξυλοδαρμό του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, με τραύματα κυρίως γύρω από τα μάτια και τη μύτη του. Πέντε μέρες μετά την επίθεση, αναφέρει, ακόμα έχει δυνατό πονοκέφαλο.