Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το βραβείο UNICEF 2014

Με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού, η UNICEF βράβευσε εξέχουσες προσωπικότητες που στηρίζουν και προωθούν τα δικαιώματά του παιδιού στη χώρα μας, αλλά και σχολεία που διακρίθηκαν σε σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους».

Στην εκδήλωση, η UNICEF τίμησε με το βραβείο UNICEF 2014 τον διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη για τη σημαντική του συμβολή στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα (φωτ). Το βραβείο παρέδωσε ο γενικός διευθυντής της UNICEF Ελλάδας, Ηλ. Λυμπέρης. Ο Μ. Σφακιανάκης, ευχαριστώντας για το βραβείο, μίλησε για το πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια των παιδιών κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Βραβεία έδωσαν επίσης η υφυπουργός Υγείας, Κ. Παπακώστα και ο δήμαρχος Πειραιά, Ιω. Μώραλης. Επίσης, συμμετείχε ο ηθοποιός Ιω. Ζουγανέλης.

Ο πρόεδρος της UNICEF Eλλάδας, Λ. Κανελλόπουλος, σε ομιλία του, υπογράμμισε πως «όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως γλώσσας και καταγωγής έχουν τα ίδια δικαιώματα, έτσι και τα παιδιά, μέσα από αυτήν τη σύμβαση έχουν ίδια δικαιώματα, σε όλο τον κόσμο» ενώ ανέφερε ότι «οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών σε όλο τον κόσμο έχουν βελτιωθεί».

Εξάλλου, η υφυπουργός Υγείας δήλωσε μεταξύ άλλων, πως «κανένα παιδί δεν μπορεί να μένει αφρόντιστο ως προς στην υγεία του και κανένα βρέφος δεν θα πρέπει να στερείται την πρόσβαση σε τροφή», κάνοντας λόγο για νέο σχέδιο νόμου που υποστηρίζει αυτές τις αξίες.