Στο κόκκινο η αγωνία για την Αμφίπολη

Αντίστροφα μετρούν πλέον άπαντες αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση των ανασκαφών στον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης, καθώς το μεσημέρι (13:00) του προσεχούς Σαββάτου (22/11) είναι προγραμματισμένη η Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κ. Τασούλα.

Ο Υπουργός θα ενημερώσει, στο Μουσείο της Αμφίπολης, τους εκπροσώπους του Τύπου αναφορικά με τα μέχρι τώρα ευρήματα, αλλά και την επόμενη φάση των εργασιών στον τύμβο Καστά.

Στο μεταξύ, μόλις μία εβδομάδα αργότερα, το Σάββατο 29/11, στις 11:00, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού θα παρουσιαστούν τα αποτέλεσματα της ανασκαφικής περιόδου στον λόφο Καστά, από την έφορο Αρχαιοτήτων Σερρών Κ. Περιστέρη και τους συνεργάτες της.

Πολλά είναι, φυσικά, αυτά που καλούνται ν' απαντηθούν στις δύο Συνεντεύξεις Τύπου, ένα από τα μείζονα ερωτήματα ωστόσο, είναι και το πότε θα ολοκληρωθεί η ανάδειξη του χώρου. «Τα πράγματα θέλουν τον χρόνο τους, θα ήταν τεράστιο σφάλμα να γίνουν απερίσκεπτα και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η φάση της έρευνας» τόνισε με νόημα η Γ.Γ. του ΥΠΠΟΑ, Λίνα Μενδώνη, για να προσθέσει σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν. Πιστεύω ότι ούτε οι ίδιοι οι ανασκαφείς έχουν συνειδητοποιήσει ακριβώς το εύρημα. Θα πρέπει καταρχήν να υπάρξει μια επιστημονική προσέγγιση και μετά να δει κανείς το πώς θα προχωρήσει».