Αμφίπολη: Την Τετάρτη αποκαλύψεις για λαβύρινθο ή τέλος

"Η Αμφίπολη δεν έχει ακόμη τελειώσει". Αυτό ανέφερε, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, προαναγγέλλοντας πιθανά νέα ευρήματα στο εγγύς μέλλον.

Ίσως μάλιστα να έχουμε... εκπλήξεις την ερχόμενη Τετάρτη, όταν και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για την πορεία της ανασκαφής από το υπουργείο, όμως αποκάλυψε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα FM" ο κ. Τασούλας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, εξάλλου, το υπουργείο Πολιτισμού θα ανακοινώσει πότε και από ποια επιστημονική ομάδα θα πραγματοποιηθεί η γεωφυσική διασκόπηση στον λόφο Καστά.

Για την ώρα, το μυστήριο του υπόγειο θαλάμου παραμένει, καθώς το υπόγειο οικοδόμημα που φέρεται να έχει εντοπιστεί θυμίζει λαβύρινθο, με τις έρευνες της επιστημονικής ομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου την επόμενη εβδομάδα να συνεχίζονται, πριν αναλάβει η ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη, καθώς οι έρευνες αυτές θεωρούνται απαραίτητες για να "καθοδηγηθεί" στα κατάλληλα σημεία η αρχαιολογική σκαπάνη και να φτάσουμε πιο κοντά στην αποκάλυψη των μυστικών του λόφου Καστά.