Στάση εργασίας την Τετάρτη σε ηλεκτρικό, μετρό, τραμ

Τετράωρη, "προειδοποιητική", όπως τη χαρακτήρισαν, στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 16:00 της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου, σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στη Συγκοινωνίες Αττικής.

Οι εργαζόμενοι εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν: "Παρά τις κυβερνητικές "ιστορίες επιτυχίας" για αποδέσμευση από τα μνημόνια και άλλα τινά, η μνημονιακή πολιτική της ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων συνεχίζεται με απόλυτη συνέπεια".

"Σε αυτό το πλαίσιο, παρότι εξαντλήσαμε όλες τις προσπάθειες διαλόγου η κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ μας κάνουν "μπαλάκι" και αρνούνται, με διάφορα προσχήματα, να συζητήσουμε και να υπογράψουμε νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας", προσθέτουν και εκτιμούν ότι "στόχος είναι η πλήρης ισοπέδωση δικαιωμάτων και αποδοχών σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ, με ατομικές συμβάσεις ή άλλα εφευρήματα".

Υποστηρίζουν ότι γι' αυτόν το λόγο, διατηρήθηκε και το καθεστώς επιστράτευσης επί 16 μήνες. 

Καταλήγοντας, "δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για:

  • Την ασφάλεια των συγκοινωνιών, που τίθενται σε κίνδυνο από την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την υπερεργασία και την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση.
  • Δημόσιες και φθηνές αστικές συγκοινωνίες.
  • Υπογραφή νέας ΣΣΕ για εργασία με αξιοπρέπεια".