Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση – Βαρύς οπλισμός στο Κολωνάκι

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον εντοπισμό “γιάφκας” με βαρύ οπλισμό που φέρεται να σχετίζεται με τη δράση τρομοκρατικών ομάδων. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έφθασαν στις γιάφκες από την ανάλυση δύο τουλάχιστον πρόσφατων ληστειών σε τράπεζες της Θεσσαλονίκης.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι έχουν εντοπιστεί ρουκέτες και άλλα όπλα που πιθανόν να συνδέονται με τον Νίκο Μαζιώτη, ενώ έρευνες διεξάγονται και σε δύο σπίτια στη Θεσσαλονίκη.  

Παράλληλα, η αντιτρομοκρατική προχώρησε στην εξάρθρωση μικτής ομάδας, 5-6 ποινικών αλλά και αντιεξουσιαστών με δραστηριότητα κυρίως στην Θεσσαλονίκη, που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στην Αθήνα,  που φέρεται να είχαν επαφές με το «δίκτυο» της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και άλλες ένοπλες ομάδες. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έγιναν τέσσερις προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι δύο από τους προσαχθέντες, οι οποίοι είναι από τη Θεσσαλονίκη, ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και εξετάζονται για τη συμμετοχή τους σε ένοπλη ληστεία. Ταυτόχρονα, φέρονται να αναζητούσαν βαρύ οπλισμό για αγορά στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Βήμα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρονται σε μια «σοβαρή υπόθεση που αποκαλύπτει σχέση αντιεξουσιαστών και ποινικών που δεν είχε προσδιορισθεί μέχρι σήμερα και είναι εντελώς άσχετη με την ομάδα του Νίκου Μαζιώτη και τους τρεις καταζητούμενους ποινικούς που ενεπλάκησαν στην ληστεία του Διστόμου».