Ανακαλείται ηλεκτρική συσκευή της SIEMENS

Πρόγραμμα εθελοντικής ανάκλησης για συσκευή στεγνωτηρίου SIEMENS WTXL2100EU κατασκευής μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2002 εκτελεί η εταιρεία «BSH Οικιακές Συσκευές Α.Β.Ε.».

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι τα στεγνωτήρια είναι πιθανό να υπερθερμαίνονται και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις να αντιμετωπίζουν πιθανό κίνδυνο ανάφλεξης, εξαιτίας ελαττώματος στον πίνακα ελέγχου.

Διευκρινίζεται ότι στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί κανένα τέτοιο περιστατικό ανάφλεξης. Για να ελέγξουν οι καταναλωτές εάν η συσκευή στεγνωτηρίου τους επηρεάζεται από το συγκεκριμένο μέτρο ασφαλείας μπορούν να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα www.siemens-home.com/tumbledryersafety ή να καλέσουν στο 00800 19081908 (τηλεφωνικός αριθμός χωρίς χρέωση).

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η εταιρεία συστήνουν στους καταναλωτές που έχουν στεγνωτήριο SIEMENS WTXL2100EU το οποίο επηρεάζεται από το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου, για προληπτικούς λόγους να το χρησιμοποιούν μόνο υπό επιτήρηση, δηλαδή όταν υπάρχει κάποιος στο σπίτι και όχι κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική επιδιόρθωση. Η εταιρεία «BSH Οικιακές Συσκευές Α.Β.Ε.» έχει ήδη προχωρήσει σε σχετικές δημοσιεύσεις στον ημερήσιο τύπο.