Επιβατηγό πλοίο προσέκρουσε σε νησίδα έξω από την Κέρκυρα

Στο λιμάνι της Κέρκυρας κατέπλευσε άμεσα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “europalink” με σημαία Ιταλίας, λόγω ελεγχόμενης εισροής υδάτων που προκλήθηκε από πρόσκρουση του πλοίου στη νησίδα “Περιστέρες” βορειοανατολικά του νησιού.

Το πλοίο, που μεταφέρει 692 επιβάτες, 70 άτομα πλήρωμα και 306 ΙΧ αυτοκίνητα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα.

Από την πρόσκρουση του πλοίου δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς το “europalink” προσέκρουσε στη νησίδα.

Το πλοίο έχει υποστεί αρκετά μικρά ρήγματα στη δεξιά πλευρά του, αλλά και δύο μεγάλα, ενώ κοντά στο πλοίο βρίσκονται δύο ρυμουλκά, προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί.

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει προσπάθεια, από το πλήρωμα του πλοίου, προκειμένου το "europalink", που είναι δεμένο πλάγια, να γυρίσει κάθετα για να μπορέσει να αποβιβάσει τα 306 ΙΧ αυτοκίνητα που μεταφέρει. Σύμφωνα με το Λιμενικό, πριν την προσπάθεια αυτή, ιδιώτες δύτες αναμένεται να καταδυθούν εκ νέου στα ύφαλα του πλοίου, προκειμένου να γίνει επιπλέον εξονυχιστικός έλεγχος.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναμένεται να μεριμνήσει τις επόμενες ώρες για τη μεταφορά των επιβατών στον προορισμό τους πιθανότατα με άλλο πλοίο.

Στο "europalink" απαγορεύθηκε ο απόπλους από το λιμεναρχείο της Κέρκυρας μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και τη σχετική βεβαίωση πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.