Ολοκληρώθηκε η πορεία στη μνήμη του Π. Φύσσα – Επεισόδια νωρίτερα

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ στην Πλατεία Μέμου, στον Κορυδαλλό, η αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με εντάσεις, επεισόδια και προσαγωγές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούν να παραμένουν σε επιφυλακή σε Κερατσίνι, Κορυδαλλό και Νίκαια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Στη διάρκεια της πορείας προκλήθηκε μικροένταση χωρίς να δοθεί συνέχεια όταν άγνωστοι εκτόξευσαν τρεις βόμβες μολότοφ αλλά και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σαλαμίνος προκαλώντας ζημιές στο ΚΕΠ της περιοχής που βρίσκεται στο σημείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και μια ομάδα περίπου 500 ατόμων που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια διαλύθηκαν.   

Μετά τα επεισόδια, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή περίπου 50 ατόμων.

Η αστυνομία δεν έχει προβεί ακόμα σε καταμέτρηση των καταστημάτων στα οποία προκλήθηκαν φθορές ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για τον μικροτραυματισμό ηλικιωμένης στην οδό Σαλαμίνος.

Η πορεία ήταν προγραμματισμένη να καταλήξει στην Πλατεία Μέμου ή αλλιώς Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό όπου οι συμμετέχοντες άφησαν χιλιάδες μπαλόνια στον ουρανό.

Στην πλατεία αυτή ο Παύλος Φύσσας έδινε τις συναυλίες του.

Επεισόδια και στην Πάτρα

Επεισόδια σημειώθηκαν απόψε στο κέντρο της Πάτρας, κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Ειδικότερα, κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης επενέβησαν και έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Οι κουκουλοφόροι κινήθηκαν στη συνέχεια προς την πλατεία Γεωργίου, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα.