Δικηγόρος καθαριστριών: Δε δεσμεύει η πρόταση για τις καθαρίστριες

Την εκτίμηση ότι η εισήγηση του αρεοπαγίτη, Χριστόφορου Κοσμίδη, δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα εκφράζει, μιλώντας στο news.gr, ο συνήγορος υπεράσπισης των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Καρούζος. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο κύριος Καρούζος " η συγκεκριμένη εισήγηση είναι απολύτως αβάσιμη και αντιμετωπίζει την επιτακτική ανάγκη για εργασία, αντί για δικαίωμα που απορρέει από το Σύνταγμα, ως καρπό βούλησης της εκάστοτε κυβέρνησης".

Συμπληρώνει μάλιστα, ότι "παραβιάζει θεμελιώδεις κανόνες της εργατικής νομοθεσίας που ιστορικά έχει κατακτήσει η ελληνική νομολογία και το δικαστήριο του Αρείου Πάγου και ευελπιστούμε στην ανατροπή της".

Θυμίζουμε ότι ο εισηγητής του Αρείου Πάγου, Χριστόφορος Κοσμίδης, θα προτείνει στο Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στις 23 Σεπτεμβρίου, να γίνει δεκτή η αίτηση του Δημοσίου για αναίρεση της δικαστικής απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαιώνει τις καθαρίστριες, ζητώντας την επιστροφή του στην εργασία. Συγκεκριμένα, θεωρεί συνταγματική τη διαδικασία απόλυσής τους για λόγους δημοσίου συμφέροντος και σημειώνει ότι το Πρωτοδικείο με την απόφασή του υπερβαίνει τη δικαιοδοσία του.

Υπέρ του Δημοσίου, κατά καθαριστριών ο εισηγητής του Άρειου Πάγου