Αμφίπολη: Τρελό στοίχημα για τον ένοικο του τάφου

Η μανία των Ελλήνων με τα στοιχήματα είναι παροιμιώδης, αλλά μερικές φορές μάλλον το παρακάνουμε...

Στοιχηματική ιστοσελίδα προσφέρει πλέον πονταρίσματα για το ποιος είναι ο... ένοικος του περίφημου τάφου της Αμφίπολης, δίνοντας μάλιστα στους επίδοξους μάντεις επιλογές που ξεπερνούν την πραγματικότητα, όπως είναι ο Αδόλφος Χίτλερ, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και ο... Ιντιάνα Τζόουνς!

Φυσικά, οι απίθανες αυτές επιλογές δίνονται σε μεγάλες αποδόσεις, ενώ αντίθετα “φαβορί” χρίζεται ο Νέαρχος, και τον ακολουθούν η Ρωξάνη και ο Αλέξανδρος Δ', και κατόπιν η Ολυμπιάδα, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Κάσσανδρος.

Ωστόσο, ένα θέμα που ενδεχομένως να προκύψει με ένα τέτοιο στοίχημα είναι το κατά πόσον μπορεί να επιβεβαιωθεί με αντικειμενικά κριτήρια το ποιος είναι ο ένοικος του τάφου, καθώς δεν είναι σπάνιο σε τέτοιες περιπτώσεις να υπάρχουν διχογνωμίες μεταξύ ιστορικών και αρχαιολόγων για την ταυτότητα ιστορικών προσώπων που μπορεί να σχετίζονται με ένα αρχαίο μνημείο.

Σημειώνεται ότι το στοίχημα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, λήγει την 1η Ιανουαρίου του 2015, που σημαίνει ότι αν μέχρι τότε δεν έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα του ταφέντος στην Αμφίπολη, οι παίκτες απλώς δε θα κερδίσουν τίποτα...