Για νέες απεργίες προειδοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Με απεργιακές κινητοποιήσεις - ωριαίες στάσεις εργασίας - που θα ξεκινήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν μια εβδομάδα, απειλούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της χώρας.

Η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) κάνει λόγο για «σειρά κινητοποιήσεων μικρού μεγέθους στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών και σε περιφερειακά αεροδρόμια».

Οπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, οι κινητοποιήσεις αυτές θα γίνουν «σε ένδειξη απογοήτευσης και διαμαρτυρίας», καθώς η μεταρρύθμιση για τη δημιουργία Παρόχου Εναέριας Κυκλοφορίας δεν προχωρεί, παρότι έχει γίνει νόμος του κράτους.

Την ίδια στιγμή, αναφέρει η ΕΕΕΚΕ, όπως διαπίστωσε σε πρόσφατη επιθεώρησή του και ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), «δεν υπάρχει μηχανισμός πρόσληψης και αντικατάστασης όσων ελεγκτών αποχωρούν», με αποτέλεσμα οι ελλείψεις προσωπικού να είναι σημαντικές.

«Είναι απαράδεκτο συνδικαλιστές να προτείνουν μεταρρυθμίσεις και η πολιτεία να παίζει το ρόλο του αντιδραστικού συνδικαλιστή», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι ελεγκτές.