Πνίγηκε ο εκδότης και επιχειρηματίας Γιώργος Δραγώνας

Άδοξο και ξαφνικό τέλος είχε το πρωί του Σαββάτου η ζωή του εκδότη και επιχειρηματία Γιώργου Θ. Δραγώνας, που πνίγηκε στην θάλασσα της Παλαιάς Φώκαιας Αττικής την ώρα που κολυμπούσε.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947, σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και νομικά στο ΑΠΘ. Από το 1976 έως το 1984 ασχολήθηκε με τη δικηγορία ενώ από το 1989 έως το 1990 διετέλεσε πρόεδρος στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Ελλάδος ΑΕ (σημερινό ΤΑΙΠΕΔ). 

Είχε επίσης έντονη παρουσία στον χώρο του πολιτισμού: από το 2009 έως το 2011 διοργάνωσε την Art Athina, από το 2001 ώς το 2010 εξέδιδε το περιοδικό "Highlights", ήταν μέλος του ΔΣ στο Θέατρο του Νότου του Γιάννη Χουβαρδά, και από το 2007 ώς το 2011 πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού.

Είχε διατελέσει, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της ΕΡΤ και διευθύνων σύμβουλος της εκδοτικής εταιρείας Δάφνη Επικοινωνίες.

Γόνος της οικογενείας Δραγώνα, που ίδρυσε τα ομώνυμα πολυκαταστήματα και άλλαξε άρδην το αθηναϊκό εμπόριο, ο Γιώργος Δραγώνας ασχολήθηκε με το real estate και υπήρξε αθέατος πολιτικός παράγων (πνευματικό παιδί του Ευάγγελου Αβέρωφ), πάντα στον συντηρητικό χώρο. Είχε παντρευτεί την ιστορικό Θάλεια Δραγώνα, με την οποία απέκτησαν μια κόρη, τη Δάφνη.