Ακατάλληλο σουβλάκι στο κέντρο του Πειραιά

Σουβλάκια βάρους 100 κιλών, τα οποία παρασκευάζονταν σε ακατάλληλες συνθήκες μέσα σε αποθήκη, κατάσχεσαν οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο σε ψητοπωλείο στο κέντρο του Πειραιά.

Τα σουβλάκια εντόπισαν και κατέσχεσαν στους ψυκτικούς θαλάμους της αποθήκης του καταστήματος, μέσα σε πλαστικά κιβώτια σουβλάκια χοιρινά και κοτόπουλου νωπά, συνολικού βάρους 100 κιλών. Τα παραπάνω προϊόντα κατασχέθηκαν λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης επί της συσκευασίας και λόγω του γεγονότος ότι παρασκευάστηκαν σε χώρο που δεν διέθετε την προβλεπόμενη άδεια παρασκευαστηρίου–εργαστηρίου.

Ακόμη σε έλεγχο σε ταβέρνα στον Πειραιά, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και κατέσχεσαν 10 κιλά παρασκευάσματα κρέατος (κεμπάπ, μπιφτέκια, κοτόπουλα και άλλα παρασκευάσματα) ακατάλληλα για κατανάλωση.

Τα κατασχεθέντα τρόφιμα αποσυρθήκαν από την αγορά, καταστράφηκαν και η σχετική κτηνιατρική έκθεση κατάσχεσης διαβιβάστηκε άμεσα στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.