Αυλαία στη δίκη για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ

Μετά απο μια διαδικασία που χρειάστηκε σχεδόν δυο χρόνια για να ολοκληρωθεί πεφτει σήμερα η αυλαία στη δίκη για την υποθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ που υπερκοστολογημένο φέρεται να κατέληξε σε ασφαλιστικά ταμεία. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώσει, εκτός απροόπτου, την αποφαση του για τους κατηγορουμένους σε μια υποθεση που η αποκαλυψη της προκάλεσε πολιτική θύελλα.

Ο εισαγγελέας της έδρας Σοφοκλής Λογοθέτης έχει εισηγηθεί την ενοχή όσων ενεπλάκησαν στη διαδρομή του ομολόγου.

Ο εισαγγελικος λειτουργός έχει ζητήσει να κηρυχθούν ένοχοι ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης και η διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην υπεύθυνοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γερ. Κονιδάρης καθώς και ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης όπως και οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» για απάτη από κοινού .

Επίσης, πρότεινε την ενοχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος των στελεχών της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» (Γιώργου Αποστολίδη, και Θεόδωρου Πρινιωτάκη- ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης έχει αποβιώσει) και του υπευθύνου της ΝΑΜ Γιώργου Παπαμαρκάκη . Αγορεύοντας ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των στελεχών της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλου και Αβραάμ Σαββίδη, του στελέχους της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγου για άμεση και απλή συνέργεια στην απάτη.

Αντίθετα, ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων από το αδίκημα της απιστίας και της εγκληματικής οργάνωσης , όπως και την πλήρη αθώωση του άλλοτε ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιου Παπαδόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.