Περιφέρεια: “Ο δήμος δεν μας ζήτησε ποτέ έλεγχο του λούνα παρκ”

Κατηγορηματική εμφανίστηκε η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Μαρία Καρακλιούμη, ως προς το αν ζητήθηκε ή όχι από το δήμο Ελληνικού, η σύγκληση του αρμοδίου συμβουλίου ελέγχου κινηματοθεάτρου, το οποίο γνωμοδοτεί για την αδειοδότηση χώρων, που σχετίζονται με ψυχαγωγικά παιχνίδια.

Η κυρία Καρακλιούμη, μιλώντας στο news.gr, εξηγεί ότι η σύγκληση του συγκεκριμένου συμβουλίου γίνεται μετά από αίτημα του εκάστοτε δήμου. “Σε αυτό συμμετέχουν οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων εκπρόσωπος της πολεοδομίας, της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφιστών, μηχανικός από τη διεύθυνση Ανάπτυξης της περιφέρειας και ένας ακόμα υπάλληλος του υγειονομικού, ο οποίος επίσης εκπροσωπεί την Περιφέρεια”.

“Παρόλ' αυτά, ο δήμος δεν το είχε ζητήσει ποτέ”, τονίζει χαρακτηριστικά η αντιπεριφερειάρχης. “Όπως θα δείτε στην ανακοίνωση, που εξέδωσε ο ίδιος ο δήμος, ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε λάβει μόνο άδεια χωροθέτησης και όχι άδεια λειτουργίας”.

Περιγράφοντας τη διαδικασία, η κυρία Καρακλιούμη εξηγεί ότι η Περιφέρεια - σύμφωνα με τον Καλλικράτη - δεν είναι αρμόδια για την εποπτεία και τον έλεγχο αυτών των χώρων.

“Σε ανάλογη περίπτωση”, αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης, “ο δήμος Παλαιού Φαλήρου είχε ζητήσει γνωμοδότηση για ανάλογο χώρο. Τότε είχαμε γνωμοδοτήσει αρνητικά και βάλαμε λουκέτο. Σε κάθε περίπτωση, σας επισημαίνω ότι επισπεύδουσα αρχή ελέγχου είναι αποκλειστικά ο δήμος”.

Δήμος: Είχαμε δώσει άδεια χωροθέτησης, όχι άδεια λειτουργίας

Εν τω μεταξύ, αρκετά ερωτήματα προκαλεί η στάση του δήμου Ελληνικού, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε πως είχε δοθεί μόνο άδεια για τη χρήση του χώρου στον επιχειρηματιά, χωρίς να του έχει παραχωρηθεί άδεια λειτουργίας. 

Από την πλευρά του ο συνηγόρος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Ιταλού ενοικιαστή του εξοπλισμού του λούνα παρκ, Άγης Τάτσης, αφού εξέφρασε βαθιά οδύνη για το περιστατικό, μίλησε "για το πλέον απίθανο και απίστευτο τραγικό γεγονός στο οποίο συνέδραμαν όλες οι απίθανες φυσικές δυνάμεις".

Χωρίς άδεια το λούνα παρκ - Ποινικές διώξεις στους υπευθύνους

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε τραγωδία

Θυμίζουμε πως το δυστύχημα, το οποίο προκάλεσε το θάνατο του 13χρονου αγοριού, συνέβη όταν ένα ξαφνικό μπουρίνι σήκωσε τον φουσκωτό κύλινδρο μέσα στον οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέλφια. Η φούσκα βγήκε έξω από τη φουσκωτή πισίνα και να αρχίσει να χτυπά δεξιά κι αριστερά σε άλλα αντικείμενα του λούνα παρκ και στο φράχτη.

Τα παιδιά διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ανήλικου.

Τραγωδία σε λούνα παρκ με νεκρό 13χρονο

Σταθερή η κατάσταση του ανήλικου κοριτσιού

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε, ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, Παναγιώτης Ευσταθίου, μιλώντας στο news.gr, καθώς όπως είπε το εννιάχρονο κορίτσι, το οποίο συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Αγλαΐα Κυριακού. Όπως είπε ο κύριος Ευσταθίου η κατάστασή της παραμένει σταθερή.

Ευσταθίου: Σταθερή η κατάσταση του ανήλικου κοριτσιού