“Ζήτησα συγνώμη από τους Χρυσαυγίτες και τη γλίτωσα”

Στην αποκάλυψη οτι και ο ίδιος είχε απειληθεί από έναν από τους δυο κατηγορουμένους που φέρονται να επιτέθηκαν σε 17χρονο μαθητή έξω απο το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο προχώρησε καταθέτοντας στο δικαστήριο ένας συμμαθητής του θύματος.

Αν και ο νεαρός δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης είπε στους δικαστές πως θέλησε να καταθέσει γιατί οι συμμαθητές του φοβούνται.

"Είχα απειληθεί και εγω από τον πρώτο κατηγορούμενο πριν το περιστατικό" είπε ο μάρτυρας και συνεχισε "Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, είδα τον κατηγορούμενο και την κοπέλα του στο σχολείο και ζωγράφιζαν στους τοίχους σβαστικες. Την επόμενη μέρα προσπάθησα να μιλήσω στην κοπέλα που ήταν συμμαθήτρια μου, αν και ήμουν λίγο απότομος. Εκείνη έστειλε μηνυμα και μόλις σχόλασα με περίμεναν ο κατηγορουμενος και 4 ακομη άτομα έξω από το σχολείο. Με κοίταζαν έντονα για να με εκφοβίσουν".

Σύμφωνα με την κατάθεση του μαθητή η ιστορία είχε και συνέχεια "Την επόμενη μέρα ζήτησα συγγνώμη από την κοπέλα και πήγαμε σε ένα παγκάκι να μιλήσουμε. Ήρθε ο κατηγορουμενος και μερικοί φίλοι του και άρχισαν να με σπρώχνουν. Αυτός έβγαλε μαχαίρι. Ήταν κλειστό αλλά το έπαιζε κοντά στο πρόσωπό μου και μου φώναζε: "παίζεις με την τρέλα του καθενός;"

Ο μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθηση οτι: "Τη γλίτωσα επειδή είχα ζητήσει συγγνώμη. Θα μπορούσα να ειναι στη θέση του Φ.Δ."

Ο μάρτυρας υποστήριξε οτι: "Είχα ακούσει οτι η συμμαθήτρια μου ανήκει πολιτικά στη Χρυσή Αυγή.

Αυτή και ο κατηγορουμενος άκουσα οτι είχαν καλέσει και έναν άλλο συμμαθητής μας στο πάρκο και του είπε ο κατηγορουμενος: "πες στο Φ.Δ οτι θα τον σκοτώσω ή κάτι τέτοιο".

Αισθηση προκάλεσε η μαρτυρία του αστυνομικου που συμμετείχε στην έρευνα. Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο του έκανε εντύπωση ότι την ώρα που έπαιρνε αποτυπώματα ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος τον ρώτησε αν θα έχει πρόβλημα λόγω της υπόθεσης γιατί ήθελε να καταθέσει τα χαρτιά του για ειδικός φρουρός.

"Σαν να μην είχε καταλάβει τί εκανε" είπε ο μαρτυρας προσθέτοντας οτι ο κατηγορούμενος του είπε επίσης οτι ανήκε στη Χρυσή Αυγή αλλά πλέον δεν ασχολείται.

Αναφερόμενος στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του κατηγορουμένου ο αστυνομικός είπε πως βρέθηκαν μια full face, μπλουζάκια με εθνικιστική μηνύματα, μία καραμπίνα σε θήκη στο πατάρι και μία σίδερο γροθιά.

Μάλιστα η σίδερο γροθιά, όπως είπε, ήταν επιμελώς κρυμμένη στα κόπρανα της γάτας.

"Η μητέρα του αργότερα ισχυρίστηκε οτι την έκρυψε εκεί για να μην συνδεθεί με το παιδί της, ενώ ήταν δική της και την ήθελε για ασφάλεια καθώς εργάζεται σε εταιρία σεκιουριτι. Η καραμπίνα ανήκε στον πατέρα του ο οποίος δούλευε στα ΕΚΑΜ", είπε ο μάρτυρας.

Το δικαστήριο αποφάσισε το διαχωρισμό της υπόθεσης ως προς το δεύτερο κατηγορούμενο, καθώς μόλις χθες προέκυψε οτι κατα την τέλεση του χρόνου του αδικήματος ήταν ανήλικος. Γι αυτό και παραπεμφθηκε σε Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

Η δική θα συνεχίστει στις 30 Απριλίου.