Βρέθηκε ο οδηγός ταξί που μετέφερε φορέα του κοροναϊού MERS

Εντοπίστηκε ο οδηγός ταξί πουμετέφερε τον 69χρονο Έλληνα ο οποίος επέστρεψε από ταξίδι στη Σαουδική Αραβία έχοντας προσβληθεί από τον θανατηφόρο κοροναϊό MERS στις 17 Απριλίου.

Ο οδηγός αναζητείτο εδώ και μέρες, καθώς υπάρχει πιθανότητα να έχει μολυνθεί και αυτός από τον MERS, μετά την επαφή του με τον 69χρονο. Τώρα, θα υποβληθεί σε εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί αν έχει πράγματι προσβληθεί από τον ιό.

Υπενθυμίζεται ότι ο 69χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί η σύζυγός του και επιβάτες του αεροσκάφους με το οποίο επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το ελληνικό περιστατικό είναι το 10ο κρούσμα λοίμωξης από MERS- κοροναϊό που διαγιγνώσκεται στην Ευρώπη (σε 5 διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία). Τα μέχρι σήμερα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου  εμφανίζουν κυρίως οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού με πυρετό, βήχα, και δύσπνοια, ενώ τονίζεται η κρισιμότητα της εφαρμογής αυστηρών κανόνων ελέγχου λοιμώξεων για την πρόληψη μετάδοσης της λοίμωξης στο περιβάλλον του νοσοκομείου.