Εξηγήσεις για καθυστερούμενες άρσεις ασυλίας ζητούν οι ανακρίτριες

Ενημέρωση για την καθυστέρηση της απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής για τα αιτήματα άρσης ή όχι της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που είναι σε εκκρεμότητα, ζητούν με έγγραφό τους οι εφέτες ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση.

Οι δικαστικοί λειτουργοί, σύμφωνα με πληροφορίες, υπογραμμίζουν ότι ο όγκος της δικογραφίας είναι τεράστιος -οι κατηγορούμενοι φτάνουν τους 66- ενώ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη λήξη του 18μηνου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο αποφυλάκισης των συνολικά 29 προσωρινά κρατούμενων.

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΡΟΥΠΑΚΙΑ

“Δεν ήθελα ούτε να τον σκοτώσω ούτε να τον τραυματίσω. Το μαχαίρι ήταν κλειστό. Θα του το έδειχνα για να τον εκφοβίσω”. Με αυτόν τον τρόπο ο Γιώργος Ρουπακιάς περιέγραψε, στη μαραθώνια απολογία του, το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσαν επιμένοντας πως βρισκόταν σε άμυνα.

Ανακρίτρια: Το μαχαίρι το είχατε βάλει στη τσέπη σας ή το κρατούσατε στο χέρι βγαίνοντας από το αυτοκίνητο;

Γ. Ρουπακιάς: Όχι, το κρατούσα στο χέρι. Δεν ήθελα ούτε να τον σκοτώσω ούτε να τον τραυματίσω. Το μαχαίρι ήταν κλειστό. Θα του το έδειχνα για να τον εκφοβίσω

Ο κατηγορούμενος δεν επιβεβαίωσε την αρχική απολογία του στην ανακρίτρια Πειραιά, λέγοντας ότι “τα πραγματικά περιστατικά είναι αυτά που είπα στους ανακριτές του πρωτοδικείου Αθηνών”.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς επέμεινε, στη συμπληρωματική του απολογία ενώπιον των εφετών ανακριτριών, πως δεν υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής και, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, μίλησε για τη σχέση του με την Οργάνωση.

Ανακρίτρια: Τι εννοείτε με τη δήλωση “χρυσαυγίτης ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι. Χρυσαυγίτης πεθαίνεις”;

Γ. Ρουπακιάς. Η έννοια του χρυσαυγίτη είναι τόσο απλή που σημαίνει να αγαπάς τη πατρίδα σου, να μελετάς την ιστορία της, όχι όπως μας την έχουν διδάξει στα σχολεία, αλλά ψάχνοντας την πραγματικότητα.

Ανακρίτρια: Στις φωτογραφίες που έχετε από την κατασκήνωση υπάρχουν σημαίες που απεικονίζουν τα Ες Ες. Τι λέτε γι' αυτό;

Γ. Ρουπακιάς: Δε γνωρίζω τι σημαίες είναι. Εγώ δεν κράτησα ποτέ τέτοια σημαία.

Όταν ο προφυλακισμένος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ρωτήθηκε για την πειθαρχία που λέγεται ότι υπήρχε στην Οργάνωση, είπε: “Η πειθαρχία δεν ήταν υποχρεωτική σε κανέναν. Ήταν όμως υποχρεωτική στον τρόπο της συμπεριφοράς μας. Να σεβόμαστε το διπλανό μας, να μην οχλαγωγούμε και να μην τσακωνόμαστε”.

Όσο για τα “μηνύματα πειθαρχίας” που από την έρευνα έχουν εντοπιστεί σε κινητά μελών της Οργάνωσης, ο Γιώργος Ρουπακιάς φέρεται να απαντά: “Σε εμένα ουδέποτε ήρθε τέτοιο μήνυμα. Άλλωστε η ιδιοσυγκρασία μου δεν δέχεται τέτοια μηνύματα”.